Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:33 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știți ce greu e să fii preot? Răspunsul preotului Necula pentru o mamă căreia i-a murit bebelușul. Emoționant

ro

15 May, 2016 06:52 1903 Marime text
Preotul sibian Constantin Necula i-a oferit un răspuns minunat unei mame care și-a pierdut bebelușul. Într-o conferință susținută în fața unor tineri la Iași, Necula a oferit un răspuns plin de compasiune, potrivit antena3.ro.

"Doamnă, vă rog să nu treceți singură peste moartea Anastasiei. Când toată sala la sfârșit, va cânta Christos a Înviat! să știți că toți vă sărutăm mâna. Suntem 2.000 de Anastasii aici. Eu știu ce înseamnă. Acum câțiva ani, unei doamne foarte apropiat din Sibiu, i-a murit băiețelul la patru ani. O boală incredibilă, de nedeterminat, abia în autopsie s-a văzut unde a fost problema. A fost pentru prima dată în viața mea, când ca preot, mi-a fost rău la înmormântare. Știți ce greu e să fii preot? Nu aveți idee! Atunci a fost greu. Și m-am rugat la Dumnezeu: Doamne, de n-ar rămâne femeia asta însărcinată. Să facă o fetiță să o cheme Anastasia. Și-a făcut, și-am botezat-o la un an, de la moartea fratelui său. Să știți că noi nu schimbăm copiii morți cu copiii vii. Ce știu în schimb, e că Biserica nu are morți. Doamnă, Dumnezeu să ne ierte că, din când în când, copiii ne pleacă pentru că nu suntem atenți la înviere. Dar nu vă temeți, eu știu unul care a biruit moartea. Sus inima! Toți suntem o mie, două mii de Anastasia", i-a spus părintele Necula.
Preotul Constantin Necula este consilier misionar-pastoral și de imagine al Mitropoliei Ardealului, profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu.
Este singurul preot care a apărut anul trecut în noiembrie, în mijlocul protestatarilor din Sibiu si s-a rugat cu ei, spunând ca nu este împotriva rockerilor și nu crede că toți rockerii sunt sataniști.
Sursa text: antena3.ro
sursa foto: facebook
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii