Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:48 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stema României va fi schimbată!

ro

08 Jun, 2016 16:43 1417 Marime text
Camera Deputaţilor a adoptat astăzi un proiect de lege care prevede readucerea coroanei pe capul acvilei de aur din stema ţării. Deputaţii au luat decizia cu 262 voturi "pentru". Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea Legii 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, în sensul readucerii coroanei pe capul acvilei de aur din stemă.
 
Potrivit proiectului, până la data de 31 decembrie 2018, autorităţile publice au obligaţia să înlocuiască stemele şi sigiliile existente în prezent cu noile modele ale acestora. Până la această dată, cele două modele de stemă şi de sigiliu pot fi folosite în continuare.
 
De asemenea, monedele şi bancnotele emise de BNR anterior datei de 31 decembrie 2018 vor continua să circule şi după această dată, în paralel cu monedele şi bancnotele cu stema nouă.
"Stema României simbolizează statul român național suveran, independent unitar și indivizibil. Imaginile care compun stema evocă istoria unui popor, tradiția lui și au darul de a trezi sentimentul național. În absența tradiției, demnității și identității naționale, libertatea și democrația sunt ramuri fără rădăcini. Readucerea Coroanei pe capul Acvilei din stemă are un un rol moral, educativ și demonstrativ, pe de o parte, iar, pe de altă parte, dezbaterea publică asupra Stemei naționale readuce în actualitate valorile și simbolurile pe care le reprezintă", se arată în expunerea de motive a propunerii.
Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 15 februarie. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Iuri din Franta 21 Jun, 2016 16:15 Foarte bine, Monarhia a civilizat Romania, ar trebuie sa revenim la Sistem Monarhic in Romania. Chiar si aici in Franta, francezii, vor schimbarea socialistilor, si din ce in ce mai multe voci, spun ca Franta a fost o putere universal, numai datorita Sistemului Monarhic...