Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Oprea "Stau lângă Ponta, lângă PSD. Nu sunt bun de premier, sunt bun pe securitate națională"

ro

15 Jul, 2015 00:47 1503 Marime text
 
Vicepremierul Gabriel Oprea, liderul UNPR, a reafirmat marți că îl susține pe premierul Victor Ponta și a precizat că nu dorește să ocupe funcția de șef al Executivului: ''Mă pricep la securitate națională. Le-am spus colegilor, (...) am dovedit că pot să o fac. Nu sunt bun de prim-ministru, sunt bun pentru securitate națională. Sunt militar (...), nu sunt bun de premier. Am spus-o și cred acest lucru. (...) Mai bine să întrebe lumea de ce nu vrei un lucru decât să întrebe de ce vrei. Consider că sunt bun pe domeniul de securitate națională, (...) am autoritate în acest domeniu, cred că militarii, oamenii din domeniul apărare, ordine publică și securitate națională au încredere în mine (...), cred că e domeniul meu. (...) Guvernarea presupune și siguranță națională. Eu sunt jumătate militar, jumătate om politic. Cred că sunt alți oameni politici care pot fi mai buni prim-miniștri decât mine. Cred că sunt un om care pot să fac ceva pentru țara asta în domeniul meu, la care mă pricep. Niciodată nu am atacat alt domeniu, am fost doar pe linia securității naționale''.
Întrebat dacă l-ar susține pe Călin Popescu-Tăriceanu la șefia Guvernului, Oprea a precizat că UNPR este loial PSD: "Tăriceanu nu este oricine, este un om politic care a fost un prim-ministru bun. Victor Ponta este un om consecvent. Nu întâmplător am spus că sunt prieten cu el și-l susțin. (...) Suntem loiali (n.r. - UNPR). Stau lângă Victor Ponta. E într-un moment greu. Poate alții ar pleca în altă parte. Nu, stau lângă el. Așa este corect. Stau lângă el, lângă PSD. Suntem într-o alianță. Niciodată, dar niciodată nu am plecat de la guvernare. De exemplu, nu am dat jos Guvernul Ungureanu, l-am susținut. Atunci când faci parte dintr-un guvern, dintr-o echipă, e bine să ții această echipă''.
De asemenea, întrebat dacă situația în care se află Ponta afectează imaginea țării sau ar trebui ca premierul ''să facă un pas în spate'', el a subliniat că șeful Executivului se prezintă la DNA, iar scandalurile ''sunt peste tot în lume''.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii