Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stadionul de rugby din Constanța, igienizat. Pământul rezultat din săpătura unui imobil de pe Primăverii a fost îndepărtat

ro

22 Jul, 2018 15:49 1639 Marime text
La data de 21.07.2018, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța s-au deplasat în teren, pe strada Primăverii din municipiul Constanța pentru a verifica dacă investitorul și deținătorul legal al terenului, care au fost sancționați contravențional cu amenzi  in valoare  de 2.500 lei, s-au  conformat măsurilor complementare dispuse în procesele verbale de constatare și sancționare a contraventiilor.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că aceștia s-au conformat in totalitate măsurilor dispuse , îndeplindu-și obligația legală de igienizare si curățare a terenului.

PVerificări au mai avut loc și în data de 20 iulie când, agenții au constatat faptul că investitorul,  la data și ora controlului, nu se conformase în totalitate măsurilor dispuse și nu  curățase terenul, fapt pentru care a fost din nou sancționat contravențional cu suma de 1.000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 și cu măsura complementară de ridicare a pământului nelegal depozitat într-un termen de 24 de ore.
 
De asemenea, deținătorul legal al terenului, mai exact administratorul stadionului de rugby care a permis depozitarea,  a fost sancționat contravențional cu suma de 500 lei și cu măsura de ridicare a pământului.
Acesta a fost amendat pentru că a permis depozitarea pământului escavat fără a exista nici un act între cele două părți.
 
Reamintim că SC Black Sea Design SRL a depus în iunie 2013, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, proiectul „Construire imobil P +5 etaje, locuinţe colective“, care urma să fie ridicat în municipiul Constanţa, tot pe strada Primăverii. Investitorul era la acea dată SC Lux et Veritas. În anul 2013, municipalitatea a emis Certificatul de urbanism nr. 1484 pentru Black Sea Design Concept SRL, prin investitor Lux Veritas SRL. Potrivit documentului, pe strada Primăverii nr. 59A urma să fie ridicat in imobil P+5 etaje, cu destinaţia de locuinţe colective.
 
Planul Urbanistic de Detaliu, obţinut iniţial în 2004 (P + 5 + spălătorie auto), a fost modificat în 2008 în P+5 şi terasă circulabilă, 2 tronsoane. La o primă estimare, a fost distrus un spaţiu verde de vreo 200 mp.
 
În urmă cu două săptămâni, la sesizarea locuitorilor din zonă, Asociaţia „Constanţa Altfel“ a reclamat Poliţia Locală şi Garda de Mediu faptul că pământul rezultat din săpătură este depozitat de investitori în incinta stadionului de rugby.
 
Poliţia Locală a acţionat şi a amendat pe data de 17 iulie societatea Black Sea Design Concept SRL. Potrivit HCLM 184/2013, privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa, cuantumul contravenţiilor este cuprins între 500 şi 1.000 de lei. Black Sea Design Concept SRL a primit amenda maximă, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Constanţa.
 
 
Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Citește și: 

Pământul rezultat din săpătura unui imobil de pe Primăverii, în continuare depozitat în incinta stadionului de rugby. Poliția Locală Constanța a aplicat noi amenzi (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii