Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalele private britanice cauta medici romani pentru un salariu de 2.000 de lire pe saptamana

ro

13 Feb, 2010 16:41 1611 Marime text
eng_hos.jpgPotrivit Realitatea.net, spitalele private din Marea Britanie caută medici români, oferind un salariu de aproximativ 2.000 de lire pe săptămână, program flexibil şi asigurarea cazării şi a mesei, iar oferta va fi lansată astăzi, în cadrul unei conferinţe organizate de compania britanică NES Healthcare în Bucureşti.
Potrivit repezentanţilor NES Healthcare, în Marea Britanie există aproximativ 230 de spitale private, în majoritatea fiindabsolut necesară prezenţa permanentă a unui Resident Medical Officer (RMO) care să asigure asistenţa medicală clinică şi de urgenţă.
Printre sarcinile unui RMO se numără asigurarea urgenţelor pe timpul nopţii, internarea pacienţilor, pregătirea pre-operatorie şi îngrijirea post-operatorie. În afara salariuluide aproximativ2.000 de lire pe săptămână,angajatorul asigurăcazarea şi masa.
Slujba într-un spital privat dinMarea Britanieoferă flexibilitatea de a lucrauna, două sau treisăptamâni pe lună, ceea ce înseamnă că mediculîşi poate continua munca şi în ţara de origine, susţine compania de plasare. Un alt avantajîl constituie perioada de contractare, care variază de la şase luni la un an, fiind posibile contracte şi pentru perioade mai scurte de timp.
Cerinţele minime pentru doctori pentru a începe munca în Anglia sunt doi ani de experienţă clinică după terminarea facultăţii şi cunoaşterea limbii engleze.
Totîn Capitală a fost organizat, în octombrie 2009,Târgul de Cariere Medicale,la caremedicii româniau putut aplica pentru posturi înEuropa de Vest şi din ţările nordice, unde salariile oferite variau între 3.000 şi 7.000 de euro pe lună.
Salariile mult mai mari decât cele din România reprezintă principalul motiv al exodului personalului medical în străinătate. În octombrie 2009, Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, de pildă, înregistra un deficit semnificativ de medici specialişti în anestezie, terapie intensivă, imagistică şi dializă, după ce peste 60 de doctori au plecat, anul trecut, în străinătate, pentru lefuri mai mari, după cum a declarat, pentru NewsIn, directorul spitalului, dr. Mircea Beuran. "Numai din acest spital, în ultimii 10 ani, au plecat sute de doctori, din cauza salariilor mici", a mai spus Beuran.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii