Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Spectacol, pe scena Centrului Multifuncțional „Jean Constantin”, oferit de elevii Colegiului Național Mihai Eminescu din Constanța (galerie foto)

ro

18 Jan, 2019 12:25 2312 Marime text
Evenimentul dedicat aniversării celor 10 de ani de existență a Colegiului Național Mihai Eminescu din Constanța continuă la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, unde va fi prezentat un spectacol pregătit de elevi pentru oaspeţi.
 
Evenimentul cultural a debutat  cu vizionarea filmului colegiului. Programul mai cuprinde momente muzicale, o piesă de teatru, dar și un recital din opera Eminescu.
 
Printre invitaţi se numără directorii mai multor licee din Constanţa, Dorin Popescu de la Casa Mării Negre, Petrică Miu, fost inspector şcolar general în cadrul ISJ Constanţa, dar şi actuali inspectori şcolari, printre care şi Gabriela Bucovală – inspector școlar general al IS Constanța.  De asemenea, la eveniment participă primarul Constanţei, Decebal Făgădău,  Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Răducu Popescu, Aliss Andreescu, Marian Sârbu, foşti inspectori şcolari generali, Sorin Rugină, rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, Adrian Bavaru, rector onorific al UOC, Victor Ciupina, fost rector al UOC, subprefectul Ionuţ Done, senatorul Nicolae Moga.

UPDATE 1: „Pentru mine acest eveniment este unul important. La semicentenar am participat la evenimentele din acea perioada ca elev. Acum dupa 50 de ani, ca director“, a declarat Stelian Marinescu, actualul director al Colegiul Național Mihai Emunescu,
 
 
„Am observat de-a lungul anilor de predare faptul că această  calitate de părinte îmbunătățește  modalitatea de predare. Elevii noștri simt ca fac parte dintr o comunitate strânsă. Tot această mai spune că apreciază calitatea colectivului eminescu de dorință de a se perfecționa în permanență“, a precizat directorul adjunct al colegiului Bianca Ibadula.

UPDATE 2: Prof. Claudia Portase a prezentat  cartea în care este integrată toată istoria Colegiul Național Mihai Eminescu.

UPDATE 3:  „Este fără îndoială un moment de mare emoție. Orice sărbătoare de acest fel este o sărbătoare de suflet pentru intreaga comunitate. Nu este un lucru comun faptul că un liceu împlinește 100 de ani.  Trebuie să ne bucurăm să ne aplecăm cu respect în fața celor care au contribuit la istoria acestui liceu. Purtați un nume de legendă. Pentru mine, Eminescu a fost o personalitate dedicată spațiului românesc. Mă adresez elevilor. Voi sunteti cei care veti duce mai departe prestanța și prestigiul colegiului“, a spus ministrul Educație Ecaterina Andronescu.

UPDATE 4:
Ministrul Educației Ecaterina Andronescu a oferit conducerii Colegiului Național Mihai Eminescu ordinul 3080 pentru merite deosebite, dar și  o plachetă.  La rândul său, conducerea Colegiului Național Mihai Eminescu a oferit ministrului Educației o plachetă de mulțumire.

UPDATE 5: Primarul municipiului Constanța Decebal Făgădau a oferot, la rândul său, diplomă de excelență directorului institutiei din partea Primăriei Municipiului Constanța. „La colegiul Mihai Eminescu am văzut oameni cu dragoste față de oameni, ceea ce este extraordinar“, a punctat Decebal Făgădău.  

„Simt o bucurie de fiecare dată când mă aflu intr o unitate școlară. Cu atât mai mult astăzi cand unul dintre cele mai prestigioase licee ale Constanței împlinește 100 de ani“, a subliniat Gabriela Bucovala, inspectorul școlar general al ISJ Constanța.

 UPDATE 6:  „La 100 de ani de înființare a unui liceu frumos si tânăr astăzi  ne bucuram alaturi de voi. Liceul Eminescu își celebrează instituția. Valoarea unei școli este recunoscută prin relația dintre dascăli elevi“, a menționat Lidia Ceban, directorul Liceului Teoretic Mihai Eminescu din localitatea Căușeni, Republica Moldova.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii