Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeţi că ar trebui înăsprite condițiile privind inspecţiile tehnice periodice a mașinilor?

ro

23 May, 2022 00:00 2396 Marime text
  • Recent, într-o acțiunea comună, polițiști din Constanța și reprezentanții R.A.R. au executat o acțiune în urma căreia au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale.
  • La nivelul județului Constanța, aproximativ 80 de vehicule au între 16 - 20 ani vechime, iar aproximativ 90.000 de vehicule din parcul auto au peste 20 de ani vechime.


Taxe mai mari pentru proprietarii maşinilor mai vechi de 15 ani! Asta dorește ministerul Mediului, iar mai marii de la București spun că, în funcție de impozitele stabilite de fiecare primărie, proprietarii maşinilor mai vechi de 15 ani ar putea achita taxe chiar și de 900 de lei/an.


Tot potrivit ministrului Mediului, la nivel național, patru din zece mașini au mai mult de 17 ani.


La nivelul județului Constanța, aproximativ 80 de vehicule au între 16 - 20 ani vechime, iar aproximativ 90.000 de vehicule din parcul auto au peste 20 de ani vechime.


În acest context, ZIUA de Constanța lansează un sondaj de opinie cu întrebarea:





Amintim că luna trecută, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța și reprezentanții R.A.R. au executat o acțiune pe linia verificării stării tehnice a autovehiculelor.


În urma activităților, polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 5 permise de conducere și au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.500 de lei.


Într-un alt caz, un șofer a încercat să facă Inspecția Tehnică Periodică a mașinii la o reprezentanța RAR, însă angajații RAR au descoperit că pe tabloul de bord, în zona cadranelor, era lipită o bucată de bandă adezivă de culoare neagră, care ascundea anumite probleme.


PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Interviu online cu șeful SPCIV Constanța
Taxe mai mari pentru mașinile mai vechi de 15 ani. Cât de vechi este parcul auto din Constanța și câteva sfaturi pentru viitori șoferi

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii