Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune preşedintele CNAS Sistemul de carduri de sănătate, blocat azi dimineaţă

ro

18 Sep, 2015 14:08 1652 Marime text
 
Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a afirmat că medicii trebuie să acorde consultanţii chiar dacă primesc aceea eroare dată de cardul de sănătate.

"În momentul în care ajungi în cabinetul unui furnizor de servicii medicale, introduci cardul şi PIN-ul. Chiar dacă pe ecran ţi-a apărut o eroare, amprenta de timp şi loc rămâne acolo. După aceea se acordă consultaţia, iar servciciul medical este validat în sistem în următoarele 72 de ore", a afirmat acesta.

Preşedintele CNAS a explicat că este o defecţiune la semnătura certificatului, nu la card. "Problema a apărut la 7 dimineaţa. O remediem şi după anunţat că am rezolvat-o şi că serviciile pot fi validate în sistem. Servicile acordate nu vor fi pierdute, iar pacientul nu poate fi refuzat din această cauză", a detaliat Vasile Ciurchea, adăugând că problema va fi remediată într-un timp foarte scurt.

Sistemul electronic al cardului de sănătate s-a blocat

Sistemul electronic al cardului de sănătate s-a blocat vineri dimineață pentru mai multe ore, începând cu ora 7. Medicii spun că, deocamdată, pacienții trebuie să mai aștepte sau să fie reprogramați. Excepție fac copii și urgențele.

Reprezentantul medicilor de familie a precizat că au mai fost erori, dar nu aşa de grave ca aceasta.

Cardul de sănătate a devenit obligatoriu de la 1 septembrie, cu toate că aproximativ 300.000 încă nu au intrat în posesia documentului prin care se validează serviciile medicale. Cardul de sănătate se eliberează automat pentru cetăţeni la împlinirea vârstei de 18 ani sau la dobândirea calităţii de asigurat. Furnizorii de servici medicale trebuie să verifice calitatea de asigurat şi situaţia cardului de sănătate pe site-ul CNAS. Asiguraţii care au pierdut sau deteriorat cardul trebuie să meargă la casa de asigurări să depună o cerere pentru eliberarea unui duplicat şi să plătească 15,5 lei. Duplicatul va fi primit de asigurat tot prin Poştă.

Sursa: Realitatea TV



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii