Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Și-a însușit banii din amenzi Un polițist din Brașov trimis în judecată de procurorii DNA

ro

04 Jun, 2014 19:08 1289 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial  Braşov au dispus trimiterea în judecată, în  stare de arest, a inculpatului Florin Iordache, comisar şef de poliţie în cadrul I.P.J Braşov - Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (70 acte materiale). 

Nu a predat sumele de bani confiscate de la 70 de persoane!

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2011 - august 2013, inculpatul Iordache Florin, în calitatea avută de comisar şef de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov - Serviciul de Investigare a Fraudelor, nu și-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite prin HGR 731/2007, privind reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului şi Ordinul MAI 73/2013, în sensul că nu a predat la unitatea de poliţie/trezorerie sumele de bani confiscate de la un număr de 70 de persoane, sancţionate prin întocmirea de procese-verbale de constatare a contravenţiei.

Aceste sume de bani au fost însușite de către inculpat, în mod necuvenit, creându-se astfel o pagubă bugetului de stat în suma totală de 21.764 lei.

La data de 30.05.2014, inculpatul Florin Iordache a făcut dovada achitării integrale a sumei de 21.764 lei, depunând în acest sens la dosar ordinul de plată şi extrasul de cont, prin care se atestă efectuarea acestei operațiuni bancare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov, cu propunerea de a se menține măsura arestului preventiv a inculpatului Florin Iordache începând cu data de 13.06.2014.

Procurorii precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii