Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:45 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Forțelor Aeriene Regale, în vizită la personalul britanic dislocat în România (galerie foto)

ro

05 Jun, 2018 12:43 513 Marime text
Şeful Statului Major al Forțelor Aeriene Regale, Air Chief Marshal Sir Stephen Hillier, a vizitat personalul Forțelor Aeriene Regale (RAF) dislocat în România pentru a întreprinde misiunea de Poliție Aeriană Consolidată (eAP) NATO.
 
Air Chief Marshal (ACM) Hillier a vizitat 135 Expeditionary Air Wing (EAW), care este o unitate formată din personal militar cu program întreg și de rezervă RAF și 4 aeronave Typhoon, aflată în prezent la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu (MK) din sudul României; o unitate dislocată pentru a efectua eAP deasupra regiunii Mării Negre alături de aeronava MiG21-LanceR din Forțele Aeriene Române. Wing Commander Ball a fost cel care i-a prezentat Șefului Statului Major al Forțelor Aeriene Regale (CAS) sediul EAW, după care, liderul aviației britanice, a vorbit cu personalul 135 EAW despre implicarea lor în misiunea eAP și experiențele lor, potrivit unui comunicat oficial.
 
Senior Aircraftman Darcy Pugh, un tehnician de comunicare din spațiul cibernetic 135EAW, a participat la parada și "Forumul trupelor" cu CAS. El a spus:
 

"Este bine pentru că simt că vocea mi-a fost auzită, față în față, de către Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Regale. Am avut emoții înainte de a începe forumul, dar până la final m-am simțit confortabil, împărtășind opiniile mele despre detașament și explicând despre provocările de zi cu zi ale unui tehnician de informație și comunicare în tehnologie ".

 
Wing Commander Chris Ball, Ofițerul de Comandă, și personalul 135 EAW, au fost cei care l-au primit pe Air Chief Marshal Hillier la Baza Aeriană MK. La acest eveniment au fost prezenți, de asemenea,Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române, generalul Viorel Pana, și reprezentanți militari ai Forțelor Aeriene Române și al Armatei Statelor Unite, care se află de asemenea la MK.
 
La sosire, ACM Hillier a fost salutat de un membru al Gărzii de Onoare, înainte de a fi invitat de Comandantul 135 EAW să inspecteze trupele RAF și trupele Forțelor Aeriene Române (FAR) care au fost formate în paradă. O aeronavă Typhoon și Mig-21 LanceR au efectuat o survolare în timpul evenimentului.

Informaţiile şi imaginile ne-au fost furnizate de ofiţerul de zbor Sarah Parker.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii