Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihail Kogălniceanu Detașamentul Forțelor Aeriene Regale Canadiene și-a încheiat misiunea de Poliție Aeriană Întărită în România

ro

26 Nov, 2022 08:28 1201 Marime text
Avioane. Foto: MapNSecretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat vineri, 25 noiembrie, alături de ambasadorul Canadei în România, Annick Goulet, de generalul-locotenent Eric Kenny, șeful Forțelor Aeriene Regale Canadiene, și de generalul-locotenent Viorel Pană, șeful Forțelor Aeriene Române,  la ceremonia de încheiere a misiunii eAP (enhanced Air Policing) a detașamentului Forțelor Aeriene Regale Canadiene.
               

„Îmi exprim recunoștința față de militarii din Forțele Aeriene Regale Canadiene pentru dăruirea și profesionalismul lor. Au adus o contribuție substanțială la protejarea spațiului aerian al NATO, în regiunea Mării Negre, o regiune de importanță strategică,  marcată de serioase provocări de securitate“, a transmis secretarul de stat în mesajul său.


Conform MApN, oficialul român a subliniat faptul că parteneriatul dintre România și Canada este unul puternic și în continuă evoluție. La finalul celei de-a șasea rotație la Mihail Kogălniceanu a Forţelor Aeriene Regale Canadiene (2017-2022) se poate afirma că nivelul cooperării în domeniul politico-militar este unul solid cu multiple perspective de dezvoltare.
               
Detașamentul canadian, format din 180 de militari (piloți și personal tehnic) şi șase aeronave CF-18 Hornet, a executat misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO timp de patru luni, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române, care au acționat cu aeronave F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR. În luna decembrie, misiunea va fi preluată de  Forțele Aeriene Italiene, care sunt în curs de dislocare în ţara noastră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii