Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sediul Sucursalei Regionale a BNR Constanța, inaugurat în prezența guvernatorului BNR, Mugur Isărescu (galerie foto+video)

ro

18 Mar, 2019 14:06 4163 Marime text
Astăzi la Constanța a avut loc deschiderea oficială a sediului Sucursalei Regionale a BNR Constanța, la 125 de ani de activitate a băncii centrale în cel mai important oraș din Dobrogea.

Potrivit Primăriei Constanța, actualul sediu al Sucursalei Regionale BNR Constanța, fostul Hotel Mercur, a intrat în proprietatea Băncii Naționale a României cu mai bine de 85 de ani în urmă.

”Construită în stil eclectic cu multe elemente decorative caracteristice stilului neo-românesc, clădirea a fost inclusă de Ministerul Culturii și Cultelor pe lista monumentelor istorice. Reinaugurarea clădirii constituie rezultatul finalizării lucrărilor de amenajare care au avut loc între anii 2014 și 2018. Reabilitarea sediului Băncii Naționale a României din Constanța se înscrie în eforturile Băncii Naționale a României de a-și conserva patrimoniul imobiliar, ca parte semnificativă a patrimoniului național” - au transmis reprezentanții Primăriei Constanța. 

La eveniment a participat și guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, dar și Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, Ion Dănuț Jugănaru, directorul general al CCINA Constanța și Dumitru Jeacă, prefectul județului Constanța.

Cu ocazia inaugurării sediului Sucursalei Regionale BNR Constanța, prof. univ. dr. Cornel Panait, rectorul UMC, i-a adresat o invitație acad. Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României, pentru a vizita instituția de învățământ.

”Reabilitarea sediului BNR din Constanța aflat în proprietatea BNR de peste 85 de ani. redeschiderea acestui sediu în această primăvară, a 125 de ani de activitate a băncii centrale în cel mai important oraș din Dobrogea, nu poate fi decât o fericită coincidență” - a declarat la Constanța Mugur Isărescu.  

Actualul sediu aI Sucursalei Regionale BNR Constanţa, fostul Hotel Mercur, a intrat în proprietatea Băncii Naționale a României cu mai bine de 85 de aniin urmă. Veche de peste un secol, construită in stil eclectic cu multe elemente decorative caracteristice stilului neo-românesc, clădirea a fost inclusă de Ministerul Culturii şi Cultelor pe lista monumentelor istorice. Ca urmare a preocupării Băncii Naţionale a României de a-şi conserva patrimoniul imobiliar, care este o parte semnificativă a patrimoniului naţional, reabilitarea sediului Băncii Naţionale a României din Constanta, executată în perioada 1997 - 2002, a fost completată cu lucrări de amenajare care au avut loc între anii 2014 şi 2018. Finalizarea acestor lucrări prilejuieşte reinaugurarea acestei clădiri ca sediu al Sucursalei Regionale Constanţa, în anul în care se împlinesc 125 de ani de activitate a băncii centrale în cel mai important oraş din Dobrogea, poarta de intrare în România dinspre mare. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii