Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Peste 300 de kg de mâncare, retrasă. Cum poate scăpa Auchan de amenda primită la Constanta

ro

27 Dec, 2015 09:32 3449 Marime text
SC Auchan Romania SA a fost sanctionață contraventional, ieri, cu amenda 30.000 lei, după un control al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta, la sectorul de gastronomie apartinand hypermarketului Auchan din incinta Maritimo Shopping Center.
 
Amenda poate fi anulată de judecători, în cazul în care reprezentanții Auchan se vor adresa instanțelor de judecată.
 
Această sancțiune nu este prima pentru SC Auchan Romania SA.
 
Pe data de 13 martie 2014, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a aplicat o amendă unității comerciale, care a fost atacată de Auchan Romania în instanță. Pe data de 8 decembrie 2014, Judecătoria Constanța a respins plângerea contravenţională formulată de SC. Auchan România S.A. împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria ANPC nr. 0628208/13.03.2014, întocmit de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud- Est Galaţi – Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, ca neîntemeiată. Decizia a fost menținută și de Tribunalul Constanța, la data de 17 iunie 2015.
 
Revenindul la controlul celor de la Protecţia Consumatorilor Constanţa, în urma verificarilor de la Auchan – Maritimo s-a gasit la comercializare o cantitate de 15.3kg preparate culinare ( orez sarbesc, piure cartofi, paste cu pui, piep pui rotisat, cotlet la gratar ) care nu ar fi respectat conditiile de depozitare.
 
De asemenea, in spatiul de depozitare s-a gasit o cantitate de  98.53 kg piftie de curcan, piftie porc, rulada de spanac cu branza, carne fiarta porc, carne la garnita, crema de zahar avand data durabilitatii minimale depasita.
 
In spatiul de depozitare se afla o cantitate de 26.54 kg materie prima (merluciu, file somon, medalionsomon, pastrav) cu etichete reprezentand data decongelarii 23.12.2015, la care decongelarea s-a facut in conditiii improprii (imersate in apa) ce a condus la deprecierea acestora, produsele avand miros necorespunzator.
 
Intreaga cantitate de preparate culinare si materie prima (140 kg)  a fost oprita definitiv de la comercializare si retrasa din circuitul consumului uman.  

Mai multe persoane care ar fi mâncat la Auchan s-ar fi intoxicat. Ei ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale.  

Sursa foto: sibiu100.ro

UPDATE

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa spun că, în data de 26 decembrie, „o echipă a DSVSA Constanța a efectuat un control la Auchan. Pentru neconformitățile constatate a fost suspendată activitatea până la remediarea deficiențelor. Unitatea a fost sancționată contravențional cu amendă de 2000 de lei. A fost confiscată o cantitate de 327,24 de kg de carne și produse alimentare. Întreaga cantitate a fost dirijată. către o unitate de neutralizare prin incinerare a produselor de origine animală“. Unitatea este monitorizată.      
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii