Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:20 16 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Scandal la Nazarcea legat de ÎPS Teodosie (galerie foto)

ro

21 Jul, 2016 10:10 4969 Marime text
Scandal la Crama Nazarcea!

Din primele informații, se pare că este vorba despre o punere în executare a unei hotărâri judecătorești împotriva Înalt Prea Sfinției Sale, Teodosie, de către Nicolae Marghiol.

Contactat telefonic, acesta ne-a explicat că problema este legată de Crama Nazarcea pe care, în opinia sa, ÎPS Teodosie ar fi încercat să o preia abuziv. „I-am făcut somații de nenumărate ori să elibereze spațiul, prin avocat și prin executor, dar degeaba“, ne-a declarat Nicolae Marghiol.

A;a cum arătam în edițiile anterioare, Tribunalul Constanţa a respins contestaţia Arhiepiscopiei Tomisului formulată împotriva deciziei Judecătoriei Constanţa de evacuare din depozitul de vinuri din satul Culmea. Sentinţa Tribunalului Constanţa este definitivă şi a fost dată de judecătoarele Mihaela Crina Popescu şiBeatrice Mariş, la solicitarea lui Niculae Marghiol, fostul primar al localităţii Ciocârlia.
 
La instanță, fostul primar a susținut că între părţi s-a încheiat un contract de locaţiune, în data de 7.09.2012, în temeiul căruia i-a asigurat Arhiepiscopiei Tomisului folosinţa imobilului situat în oraşul Ovidiu, sat Culmea, Ferma nr. 17. După împlinirea termenului contractual, prin actul adiţional nr. 1/20.03.2013, părţile au prelungit durata contractului, până la data de 19.06.2013, iar din acel moment a operat tacita relocaţiune.
 
Întrucât Arhiepiscopia Tomisului a continuat să ocupe imobilul dat în folosinţă şi să plătească chiria aferentă, Niculae Marghiol a arătat că a procedat la denunţarea contractului printr-o notificare adresată locatarului, care constituie, în acelaşi timp, notificare de evacuare a imobilului, însă Arhiepiscopia Tomisului nu ar fi înţeles să elibereze spaţiul, deşi s-a împlinit termenul de preaviz de 30 de zile.

La momentul de față, fostul primar se află pe drum spre cramă, unde va încerca să obțină eliberarea spațiului.

UPDATE 2, ora 12.02

Ferma de la Nazarcea a devenit motiv de dispută încă din 2010 între fostul primar din Ciocârlia şi ÎPS Teodosie. Atunci ieşeau la suprafaţă diferite istorisiri ce-l aveau în centrul lor pe Înaltpreasfinţitul Teodosie. Cel care avea nemulţumiri la adresa liderului Arhiepiscopiei Tomisului era tot fostul primar din Ciocârlia, Niculae Marghiol.

Citeşte
Cine pe cine a păcălit
ÎPS Teodosie zice că Niculae Marghiol. Marghiol, invers


UPDATE 1, ora 11.00

"S-a pus sigiliu pe cramă. A fost Nicolae Marghiol cu poliția", spune un paznic.

Citeşte şi:

Arhiepiscopia Tomisului, evacuată din clădirea în care depozita vinul din Culmea (video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii