Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:32 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea Dragobete celebrată la Malul Marii Negre prin crosul Love2Run

ro

17 Feb, 2016 12:55 1548 Marime text
 
Duminică, 21 februarie, începând cu ora 11.00, constănţenii şi turiştii aflaţi pe litoral vor sărbători, într-un mod inedit, Dragobetele, printr-o alergare plină de romantism, alături de persoană iubita. Crosul Love2Run este organizat de Asociaţia Sportivă „SanaSport”, în parteneriat cu Primăria Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Radio Constanţa, şi se desfăşoară pe scările din faţă Plajei Modern din Constanţa.
 
Evenimentul sportiv-distractiv, care face parte din proiectul internaţional „Maratonul Nisipului 2016”, are că scop promovarea sportul de masă în rândul societăţii, prin distracţie, a zonelor istorice din municipiul Constanţa şi a singurului maraton din Europa care se desfăşoară pe nisip. „Love2Run nu este o simplă cursa de alergare, ci o cursa a dragostei, în care vom face sport alături de persoană iubita. Este o cursa în care sărbătorim atât iubirea, dar în acelaşi timp marcăm şi începutul primăverii, întrucât luna martie este foarte aproape. Nu este nicio problema pentru cei care vor să participe la cros, dar nu au partenera. Nimeni nu rămâne singur de Dragobete, iar noi vom avea grijă că fiecare să alerge în cuplu şi, de ce nu, să-şi găsească şi jumătatea”, declara Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei Sportive „SanaSport” şi organizatorul Maratonului Nisipului.
 
Love2Run este ultimul cros-distractiv din seria celor trei evenimente care preced competiţia internaţională „Maratonul Nisipului”. A treia ediţie a evenimentului internaţional va avea loc în dată de 27 martie 2016, în staţiunea Mamaia, şi se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă. În acelaşi timp, celebrul eveniment reprezintă un mijloc inedit de promovare a sportului de masă şi a noului litoralul românesc la nivel internaţional. Evenimentul conţine trei probe competitive: cursa individuală de maraton (42,195 km), cursa de semimaraton (21,097 km) şi cursa de 10 km şi cursa populară „Family Run”, prin care se doreşte promovarea sportului în familie şi combaterea obezităţii infantile, fenomen care a atins cote alarmante în ultimii ani, în România.
 
La ediţia din acest an a Maratonului Nisipului, participanţii vor alerga pentru o cauza nobilă, şi anume ajutorarea copiilor născuţi prematur sau cu afecţiuni medicale. Campania umanitară „Dăruieşte Primul Zâmbet” este iniţiată de Asociaţia „Dăruieşte Aripi” şi vizează reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi a Compatimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 
Cei interesaţi să participe la cursa „Love2Run” sau la Maratonul Nisipului 2016, se pot înscrie online pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii