Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte cazuri de infectare cu virusul West Nile, unul este din Constanţa

ro

30 Aug, 2010 22:44 2297 Marime text

mosquito1-743065.jpgMinistrul Sanatatii, Attila Cseke, a anuntat aparitia in Romania a sapte cazuri de infectare cu virusul West Nile. Cseke a declarat ca doua persoane au murit in urma infectarii. "Am solicitat convocarea de urgenta a Comsiei de Epidemiologie", a precizat ministrul.

Oficialii din Ministerul Sanatatii au declarat ca nu "se asteapta la o epidemie, ci la cazuri sporadice".
Cele doua persoane, una in varsta de 75 de ani (din Bucuresti), cealalta de 79 de ani (din Constanta), au decedat pe 19 si respectiv 22 august.
Ministerul Sanatatii a confirmat doua cazuri in judetul Alba si cate unul in Sibiu, Galati, Constanta, Bucuresti, Dolj. Alte doua suspiciuni de infectare sunt in curs de evaluare in Cluj si Mures. Virusul West Nile se transmite prin intepatura tantarilor infestati.

www.hotnews.ro

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 31 Aug, 2010 06:01 Aceasta BOALA este un VIRUS ce se afla la PURTATOR , precum un PISTOL BIOLOGIC , ce actioneaza ocazional ,adresat persoanelor incomode politic si social dintr-o zona a unei tari ,precum ROMANIA . ROMANIA este in VIZORUL traficantilor de arme RUSI ce sunt extrem de bine dotati cu tot felul de ARME BIOLOGICE si nu numai , care au si varianta la PURTATOR si care au gasit o PIATA DE DESFACERE foarte prospera in randul MASONERIAEI PARLAMENTARE, nu-i asa ???