Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis face colecție de porecle Santa Klaus, Marele Mut sau Pămătuf

ro

31 May, 2015 08:45 2404 Marime text
 
Klaus Iohannis s-a ales cu serie de etichete, chiar de când a intrat în cursa prezidențială. Modul său de a face politică a fost criticat în spațiul virtual atât de câtre alți politicieni, cât și de jurnaliști, scrie romaniatv.net, citat de B1 TV.

Una dintre poreclele „câștigate” de șeful statului este cea „Ficus”, lasată de Moise Guran, făcând referire la lipsa de reacție a acestuia: cei șase miioane de români s-au dus la „vot pentru ca nația să aibă un lider în momente de criză, sau ne lipsea un ficus la Cotroceni?” spunea jurnalistul pe Facebook.

Tăcerea i-a mai adus președintelui și alte etichete precum: "liderul tăcut al României", "preşedintele tăcut", "presedintele mut", "marele mut" sau "păpușarul-șef de la Cotroceni".

Implicarea în scandalul defrișărilor ilegale i-a adus porecla de "Președintele defrișărilor bine făcute", dată de liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu.

În timpul campaniei prezidențiale, porecla de "Santa Klaus" a fost cea care l-a caracterizat pe Klaus Iohannis, ideea plecând de la fotografia apărută când Iohannis, atunci primar al Sibiului, a ieșit îmbrăcat în Moș Crăciun, alături de fostul ambasador SUA la București, James Rosapepe.

Tot in campania electorală, după gafa cu "ghinion", Iohannis a fost numit "Klaus Ghiniohannis", iar, în mediul online, i s-a spus "Forrest Gump",de la filmul cu acelaşi nume şi la celebra replică „Run, Forest, run”.

Cea mai recentă etichetă pe care președintele a primit-o este cea de “Pămătuf” prin care criticii fac trimitere la faptul că președintele nu este suficient de pregătit pentru provocările de la Cotroceni, dar și pentru echipa slabă de consilieri.



Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii