Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu suspendare

ro

23 Mar, 2016 09:16 2049 Marime text
 
Curtea de Apel București (CAB) l-a condamnat pe Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, la 3 ani închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, potrivit agerpres.ro. 
 
Obreja este acuzat că i-a cerut lui Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru a interveni la judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
De asemenea, Curtea de Apel București a mai decis ca Rudel Obreja să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile.
 
Potrivit DNA, în perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins în mod direct de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (denunțător în cauză) suma de 1.000.000 euro, lăsând să se creadă că are influență asupra judecătorilor învestiți cu soluționarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de Vîntu, în calitate de inculpat, împotriva unei soluții de condamnare la pedeapsa închisorii pentru favorizarea infractorului. Inculpatul Obreja a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro, să fie remisă înainte de pronunțarea hotărârii, iar diferența de 800.000 euro, după obținerea soluției favorabile. Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Rudel Obreja a susținut că persoanele pe lângă care își exercita influența i-au transmis denunțătorului, prin intermediar, că va obține cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a noului cod (cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare noul CP și noul CPP). Recursul a fost soluționat anterior datei de 1 februarie 2014 și a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă, potrivit DNA.


Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii