Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:11 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea încearcă să scape de condamnarea din dosarul Gala Bute! Anunțul judecătorilor

ro

21 May, 2022 00:00 749 Marime text
 
  • Într-un alt dosar, cel privind finanțarea campaniei electorale din 2009, Elena Udrea a fost condamnată în primă instanță la opt ani de închisoare.
 
Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a României a stabilit un nou termen în dosarul recursurilor în casaţie formulate de Elena Gabriela Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al turismului și fost ministru al dezvoltării regionale și turismului, şi Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei de Box, împotriva deciziei penale prin care au fost condamnați definitiv.
 
Sentința de condamnare s-a dat în dosarul Gala Bute: Elena Udrea a luat șase luni de închisoare, iar Rudel Obreja s-a ales cu cinci ani de închisoare.
 
Cauza a fost amânată pentru începutul săptămânii viitoare.
 
În prezent, Elena Udrea se află în Grecia, iar recent Curtea de Apel din Sofia a amânat pentru începutul lunii iunie, dezbaterile în procesul de extrădare a fostului ministru.
 
Într-un alt dosar, cel privind finanțarea campaniei electorale din 2009, Elena Udrea a fost condamnată în primă instanță la opt ani de închisoare.
 
Decizia nu a fost una definitivă, ea fiind contestată la Înalta Curte. Noul termen a fost stabilit pentru data de 26 mai 2022.
 
Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, a luat cinci ani de închisoare.
 
Ioan Silviu Wagner, fostul director al Oil Teminal, - trei ani de închisoare cu suspendare. În privința lui Ioan Silviu Wagner, instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de cinci ani. Magistrații au stabilit ca pe durata termenului de încercare fostul director Oil Teminal să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanţa conform programului stabilit de acesta; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia inculpatului (...) privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare.

 
De asemenea, Curtea de Apel București a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Oil Terminal SA şi i-a obligat în solidar pe inculpații Silviu Ioan Wagner și Ioana Băsescu la plata sumei de 119.000 lei către aceasta“.
 
În continuare, Victor Tarhon, fostul președinte al CJC, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, - patru ani de închisoare.
 
Dan – Cătălin Andronic, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, a fost achitat.
 
Francesco Giovanni – Mario, om de afaceri, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
 
Dosarul se află în atenția completului alcătuit din magistrații: Rodica Cosma, Anca Mădălina Alexandrescu și Laura Mihaela Soane, de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
O nouă amânare în procesul de extrădare a Elenei Udrea
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii