Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ron Asheton s-a stins din viata

ro

07 Jan, 2009 16:09 877 Marime text

Chitaristul trupei de rock "The Stooges", Ron Asheton s-a stins din viaţă ieri, la vârsta de 60 de ani, fiind găsit de un prieten, în reşedinţa sa de la Michigan din Statele Unite, informează autorităţile, citate de jurnalul.ro.

Ron Asheton, chitaristul care îl acompania pe scenă pe Iggy Pop, a fost găsit mort de către un prieten care a venit să îl viziteze, deoarece era neliniştit de faptul că artistul nu mai răspundea la telefon de câteva zile. Potrivit reprezentantei poliţiei din oraşul Ann Ardor, Angela Abrams, citată de sursa menţionată, a declarat că decesul a avut loc în urmă cu câteva zile, iar "posibilitatea unei crime pare să fie exclusă".

De asemenea, într-un comunicat difuzat pe internet, Iggy Pop a declarat: "Sunt încă sub şoc. Era cel mai bun prieten al meu". Pop şi membrii trupei The Stooges, printre care se află şi Scott, fratele lui Ron îşi amintesc de el ca de un prieten, un frate şi un muzician "de neînlocuit", se precizează în comunicat. În clasamentul celor mai buni 100 de chitarişti din toate timpurile, apărut în revista Rolling Stone, Ron Asheton figurează pe a 29-a poziţie şi este considerat "autorul unora dintre cele mai memorabile pasaje rock interpretate la chitară", printre care se numără piesele "No Fun", "I Wanna Be Your Dog" şi "TV Eye".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii