Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Respir şi acum din fumul pe care l-au adus odată cu ei” Tragedia din Club Colectiv, prin ochii unui doctor de la Chirurgie Plastică

ro

31 Oct, 2015 21:56 1752 Marime text
Unul dintre doctorii care a îngrijit persoanele rănite în incendiul din Clubul Colectiv a scris, în această seară, un mesaj pe o reţea de socializare. Este vorba despre Ina Petrescu, Chirurgie Plastică - Reconstrucţie Mamară. Vă redăm mai jos mesajul complet:

„M-am întors acasă după cea mai grea gardă din experienţa mea de medic chirurg. Am coordonat garda Secţiei de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă. Mi-e greu să scriu, după suferinţa pe care am văzut-o în ultimele ore. Poveşti de viaţă întoarse ori distruse, din cauza iresponsabilităţii şi a corupţiei. Imaginile nu pot surprinde tot iureşul ultimelor ore, emoţia dar şi determinarea pe care le-am simţit în lupta noastră cu chinurile lor. Respir şi acum din fumul pe care l-au adus odată cu ei.
 
Am avut alături de mine, în ultimele 32 de ore, colegi inimoşi. Unii dintre ei au răspuns apelului de noapte şi au venit de acasă. Împreună am încercat să facem tot ce am putut pentru cei 24 de tineri ajunşi la noi. Au vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani. Tineri, prea tineri pentru ce au trăit. Mulţi au arsuri majore pe corp, arsuri ale căilor respiratorii şi intoxicaţi cu monoxid de carbon şi au necesitat intervenţii chirurgicale.
 
Nicio pedeapsă nu îi poate întoarce acum pe cei care au plecat dintre noi. Dar avem nevoie să ştim adevărul şi să facem tot ce e nevoie pentru că astfel de tragedii să nu se mai întâmple niciodată. Gândurile mele se îndreaptă către familile şi prietenii celor decedaţi. Condoleanţe!
Pentru tinerii aflaţi în îngrijirea noastră, a medicilor Spitalul de Urgenţă din Bucureşti, aş vrea să asigur familiile acestora că vom face tot ce e omeneşte posibil să îi întoarcem cu bine acasă”, a scris Ina Petrescu.
 
Sursa foto: Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii