Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţia oficială a Liceului „C.A. Rosetti“, legată de schimbarea administrării unor clădiri din propria curte

ro

23 Feb, 2018 14:47 2793 Marime text

Aşa după cum am informat astăzi opinia publică, înfiinţarea Liceului Militar de Marină în Constanţa în localul Colegiului de Marină „Al. I. Cuza“ implică mutarea în fosta Şcoală nr. 15, absorbită de Şcoala Gimnazială nr. 37, dar şi transbordarea elevilor navetişti în internatul, respectiv cantina Liceului Tehnologic „C.A. Rosetti” din Constanța.

Deloc mulţumit de decizia Consiliului Local Constanţa, directorul prof. Carmen Mînea a transmis următorul comunicat de presă.
„Liceul Tehnologic «C.A. Rosetti» din Constanța luat la cunoștință de intenția Consiliului Local Constanța de a transfera corpurile de clădire în care au funcționat cantina și internatul unității școlare în administrarea Colegiului Tehnic de Marină «Alexandru Ioan Cuza». Considerăm că  această măsură are un  impact major asupra activității educative, precum și asupra elevilor școlii noastre, școală care există în  sistemul educațional constănțean încă din anul 1920.

Dat fiind specificul ofertei educaționale a unității  noastre, școlarizăm elevi provenind din 8 orașe din totalul celor 11 din județ și 31 de comune din totalul celor 58 din județ, un număr mare de elevi făcând naveta. 15 elevi au domiciliul în județul Tulcea, iar 68 de elevi locuiesc în localități situate la distanță mare de Municipiul Constanța. Astfel mulți elevi ai școlii noastre au nevoie de cantină, respectiv cămin funcționale, deoarece fac eforturi financiare foarte mari să locuiască în oraș.

Pentru a putea oferi tot sprijinul acestor elevi, școala a fost pemanent preocupată de menținerea, repararea și reabilitarea tuturor spațiilor aflate în administrare. Începând cu anul 2015 cantina și căminul au intrat în conservare, de atunci făcându-se demersuri repetate pentru reparația acestor spații.

Prin măsurile vizate de către municipalitate, atât elevii Liceului Tehnologic «C.A. Rosetti» cât și elevii altor unități școlare ar putea avea posibilitatea de a fi cazați în internatul unității noastre.

Astfel, există toate premisele necesare pentru ca spațiile să rămână în administrarea Liceului Tehnologic «C.A. Rosetti» din Constanța, urmând ca acestea să poată fi folosite  în beneficiul tuturor elevilor, conform principiului asigurării egalității de șanse. Cu această soluție propusă, relația de permanentă colaborare cu municipalitatea ar putea fi concretizată printr-o realizare de excepție în sprijinul educației“.

Citeşte şi:
Paradoxala reacție a conducerii Colegiului „Rosetti“ legată de mutarea elevilor de la Marină. „Nu e normal să se rezolve situația unei unități școlare prin ciuntirea alteia“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii