Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Nicolescu, ministrul Energiei, la Adevărul Live În Constanţa, reducerea tarifelor la gazele naturale va fi de 4%

ro

01 Apr, 2014 13:34 1884 Marime text

Invitat în studioul Adevărul Live, ministrul delegat pentru Energie a explicat situaţia marilor companii de stat din sectorul energetic, insolvenţa Hidroelectrica, a Regiei Autonome de Activităţi Nucleare, dar şi despre calendarul listărilor din acest an.

Răzvan Nicolescu a declarat că tarifele finale a gazelor naturale vor scădea cu 2% în zona unde este distribuitor GdF SUEZ, iar în zona Constanţa reducerea va fi mai mare, de circa 4%. Vor exista, însă, şi majorări de 1.6% în zona alimentată de E.ON.
El a afirmat că problematica preţurilor la gaze este responsabilitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), dar că din datele actuale, scăderile de preţ vor proveni ajustarea tarifelor de distribuţie şi din modificarea coşului de importuri. În acest moment, coşul de consum pentru populaţie regăseşte 95% din producţie internă şi 5% din importuri. A adăugat că importurile vor fi reduse la 2.5%.
„Pe noi, la Departamentul pentru Energie, ne interesează să nu avem scăderi de producţie pentru a avea securitate energetică. Trebuie să existe un echilibru între nevoia de bani la buget şi nevoia de a nu scădea producţia.„ a mai adăugat Răzvan Nicolescu. 
Sursa foto: adevarul.ro



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii