Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răspunsul Jandarmeriei, după incidentele violente de la protestul Diasporei - "Prefectul Capitalei a emis ordin să se acționeze în forţă"

ro

11 Aug, 2018 12:45 2340 Marime text
Reprezentanţii Jandarmeriei susţin că intervenţia de la mitingul de vineri seară a fost pe deplin justificată şi că dispozitivele au fost dimensionate în raport cu violenţele, fiind "eminamente defensive", iar acţiunile au fost reactive, relatează România TV.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, la ora 23.11 prefectul Capitalei a emis ordin ca Jandarmeria să acționeze în forţă, iar din acel moment s-au luat măsuri astfel încât zona să fie evacuată.
 

"Am văzut persoane extrem de violente - 452 de oameni au fost asistaţi medical, dintre care 70 au fost transportate la spital, între ei fiind şi 11 jandarmi. (...) Spuneam că autorităţile nu vor tolera astfel de atitudini şi nu vor sta pasive. Ne-am stabilit efectivul pentru a interveni gradual, în raport de violenţe", a declarat Militaru.


El a susţinut că intervenţia Jandarmeriei a fost pur justificată.

Potrivit reprezentantului Jandarmeriei, la ora 23.00 prefectul Capitalei a emis ordinul ca Jandarmeria să intervină în forţă. Din acel moment şi până la ora 02.00 s-au luat măsuri astfel încât să fie evacuată zona, a spus purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Incidente extrem de violente au avut loc vineri seară la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei, la care au luat parte zeci de mii de oameni.

În urma incidentelor, peste 450 de persoane au primit asistenţă medicală în Piaţa Victoriei, dintre aceste 65 fiind transportate la spital.

Citeşte şi:
Klaus Iohannis cere demararea de urgență a cercetărilor cu privire la intervenția Jandarmeriei la protestul Diasporei

Parchetul Militar, sesizare din oficiu în cazul intervenție jandarmilor şi a incidentelor violente din Piaţa Victoriei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii