Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport şocant. Peste 11.000 de copii au fost ucişi în conflictul sirian (video)

ro

25 Nov, 2013 11:09 2110 Marime text
   Oxford Research Group a înregistrat un total de 11420 de decese în rândul copiilor de când a început războiul civil în Siria. Dintre aceştia 764 au fost executați, iar 128 au fost  uciși de armele chimice.
  Raportul realizat  de către ORG a stabilit că un sfert dintre copiii uciși în conflicte au fost împușcați cu arme de foc, în timp ce şapte din zece au fost aruncați  în aer.
  Numărul total al deceselor înregistrate  include copii prinși în focurile de armă, precum și cei omorâți de gloanțele lunetiștilor. De asemenea, s-au înregistrat şi cazuri de tortură sau chiar execuţii. Rezultatele au scos la iveală faptul că cei mai expuşi au fost adolescenţii (13-17 ani), printre decedați fiind de două ori mai mulți băieții decât fete.
   Regiunea cu cele mai multe decese în rândul copiilor este Daraa, unde aproximativ unul din 400 de copii a fost ucis. În plus, 128 de copii au murit din cauza armelor chimice, în Ghouta pe 21 august 2013.
    Coordonatoarea studiului, Hana Salama, a declarat că este revoltător de mare numărul copiilor morţi în cele 30 de luni de război, dar și mai revoltător este modul în care au fost uciși acești copii. Unii dintre ei au fost omorâți în timp ce mergeau la școală, alții când așteptau în rând la pâine, în casele lor sau în plină stradă. Mulți au fost torturați sau chiar gazați.
Atenţie! Înregistrarea ce urmează vă poate afecta emoţional.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii