Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:42 23 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat Comisarul european pentru ajutor umanitar, Christos Stylianides, ajunge în România

ro

14 Oct, 2018 12:26 453 Marime text
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă referitoare la desfăşurarea exerciţiului naţional "Seism 2018", că duminică după-amiază va ajunge în ţară comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Christos Stylianides, scrie Agerpres.ro. 

O echipă a protecţiei civile europene care va ajunge pentru coordonarea relaţiei internaţionale va fi integrată în Centrul nostru de comandă. Vom lucra împreună, vor veni în sprijinul nostru pentru corelarea cu partea internaţională. (...) Totodată, astăzi după amiază va ajunge comisarul european pentru asistenţa umanitară şi protecţie civilă, Christos Stylianides, care o să aterizeze, va rămâne în cursul nopţii, pleacă mâine dimineaţă", a spus secretarul de stat în MAI, prezent la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.


El a apreciat, de asemenea, că până în prezent exerciţiul s-a desfăşurat bine.

Exerciţiul continuă foarte bine, din punctul nostru de vedere. Se învaţă. În cursul nopţii s-a făcut un transfer medical de la Bucureşti la Cluj, unde s-a făcut o evaluare a modului de reacţie a Clujului. Au fost înştiinţaţi cu aproximativ trei ore înaintea transferului. (...) La Floreasca au venit foarte mulţi pacienţi şi au fost transferaţi - dintre care şapte critici, intubaţi - către Cluj. Astfel de transferuri probabil că vor continua şi în cursul zilei de azi", a precizat Arafat.


El a menţionat că, potrivit scenariului, până în prezent ar exista 2.098 de persoane decedate, 3.912 persoane rănite, 7.250 persoane dispărute, 30.000 de persoane sinistrate şi 130.000 de persoane afectate. De asemenea, conform aceluiaşi scenariu, 30.000 de consumatori nu beneficiază de alimentare cu energie electrică, fiind în desfăşurare operaţiunile de remediere a situaţiei.

Totodată, 25.000 de persoane nu au acces la reţeaua de alimentare cu apă. Au fost distruse 250 de case şi avariate alte 900.

Raed Arafat a precizat că în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică a început construcţia a două tabere de sinistraţi în zona Militari, iar duminică seara va începe construirea taberei de la Arena Naţională.

Secretarul de stat în MAI a reamintit că în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică a ajuns în Capitală prima echipă internaţională, cu spitalul mobil de tip 3 israelian, care urmează să îşi desfăşoare activitatea începând din această seară. Tot în după-amiaza aceasta îşi vor începe activitatea mai multe spitalele mobile, puse la dispoziţie de ţările implicate în exerciţiu.

De asemenea, la exerciţiu participă şi o echipă de căutare salvare din Bulgaria, cu 40 de oameni şi zece maşini.

Exerciţiul "Seism 2018" îşi propune antrenarea tuturor structurilor responsabile de conducere, coordonare şi răspuns, la nivel local, regional şi naţional, în cazul producerii unui seism major cu victime multiple.

Sursa foto: Agerpres.ro 

Citește și: Exerciţiu Seism 2018 Două tabere pentru sinistraţi pe stadioanele din Afumaţi şi Voluntari
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii