Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radio Europa Liberă îşi va relua emisiunile pentru România şi Bulgaria

ro

19 Jul, 2018 14:30 1942 Marime text
Radio Europa Liberă îşi va relua emisiunile pentru România şi Bulgaria, anunță Ambasada SUA la București într-un mesaj pe Facebook. 
 
Potrivit unui comunicat transmis de la Washington, Radio Europa Liberă / Radio Liberty (RFE / RL) a anunțat planurile de a lansa servicii de știri în Bulgaria și România în încercarea de a consolida peisajul mediatic în ambele țări.
 
În ambele cazuri, acesta marchează un profit pentru RFE / RL: compania a servit anterior țărilor din Europa de Est, inclusiv Bulgaria și România, înainte de aderarea la Uniunea Europeană și NATO. Serviciul pentru Bulgaria s-a încheiat în 2004 și în România în 2008, se mai arată în comunicatul citat. 
 

Președintele RFE / RL Thomas Kent a declarat, conform comunicatului: "Sperăm în special că acoperirea noastră, realizată de jurnaliștii locali, va contribui la creșterea presei libere, va promova valorile și instituțiile democratice și va informa discuțiile în ambele țări cu privire la locul lor în NATO, UE și alte organizații occidentale. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu mass-media independente locale și cu societatea civilă ".

 
Începând din decembrie 2018, RFE / RL va oferi rapoarte și analize multimedia în limba bulgară și română și va colabora cu mass-media locală pentru a amplifica proiectele existente care promovează răspunderea publică și dezvăluie știrile false.
 
RFE / RL are deja un angajament profund față de regiunea balcanică, cu birouri în Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia. De asemenea, are un serviciu aclamat în limba română pentru Republica Moldova.

Sursa foto: Facebook/US Embassy Bucharest
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii