Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răceală la vârf Traian Băsescu, ignorat de Nicolas Sarkozy

ro

20 Nov, 2010 14:23 1675 Marime text

Devine tot mai evident că prietenia româno-franceză la nivel de şefi de stat nu mai e ce-a fost. Preşedintele Nicolas Sarkozy pare să-l fi tratat cu răceală pe omologul său român, Traian Băsescu, iar acesta, nervos, a fost consolat de premierul italian, Silvio Berlusconi.

După fotografia de grup a liderilor prezenţi la summitul NATO de la Lisabona, camerele de luat vederi au surprins o discuţie care nu pare să fi fost dintre cele mai cordiale între preşedintele Traian Băsescu şi omologul său de la Paris, Nicolas Sarkozy.

Din imagini pare să se vadă cum Sarkozy, cu o mină rece, îi refuză preşedintelui Băsescu ocazia de a purta o conversaţie. Vizibil iritat, Băsescu se îndreaptă către premierul italian Silvio Berlusconi, care tocmai se întreţinea cu omologul său ungar, Viktor Orban.

Berlusconi, mult mai cordial decât Sarkozy, nu numai că-i strânge mâna călduros, însă duce degetul la tâmplă ca şi cum ar spune "Lasă-l în pace, e nebun". Nu se ştie dacă subiectul conversaţiei dintre Băsescu şi Berlusconi era chiar preşedintele Nicolas Sarkozy.

Oricum, nu e prima dată când din imaginile surprinse la un summit trădează răceala lui Sarkozy faţă de preşedintele României. Acum două luni, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, fotoreporterii au surprins o atitudine asemănătoare a preşedintelui francez faţă de cel român, în contextul divergenţelor legate de repatrierea romilor români şi bulgari din Hexagon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii