Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:07 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protocolul pentru construirea moscheii din București se parafează astăzi

ro

28 Jul, 2015 08:57 657 Marime text
 
Protocolul cu Muftiatul Cultului Musulman din România cu Secretariatul de Stat pentru Culte va fi parafat astăzi pentru construirea moschei din Capitală, potrivit Digi 24. 

Victor Opaschi, secretarul de stat pentru Culte, anunța pe 14 iulie că documentul va di parafat în maximum două săptămâni, precizând că aprobarea construirii acestei moshcei este o „datorie istorică”. 

Lăcașul de cult ar urmă să aibă o capacitate de circa 1.000 de locuri, un parc pentru copii, o fântână arteziană și un loc de abluțiune (spălare) și o sală de clasă pentru maxim 20 de copii care doresc să studieze abecedarul religiei musulmane. Muftiul Iusuf Murat spune că inițial a propus că moscheea să fie finanțată de statul turc, costurile ridicându-se la circa 1 milion de euro, însă dacă nu se dorește acest lucru statul român poate da bani pentru edificiu. 

La sfârșitul lunii mai, Guvernul a dat în folosință gratuită un teren, cu o suprafața de peste 11.000 de metri pătrați, pe bd. Expoziției, și o valoare de aproape 4 milioane de euro, către Muftiatul Cultului Musulman din România în vederea construirii unei moschei. Sursa: Digi 24

Ti-a placut articolul?

Comentarii