Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietarul cisternei rasturnate apare in dosarul mitei de la aeroport

ro

20 Dec, 2009 00:53 2319 Marime text

cisterna.jpgCisterna încărcată cu kerosen răsturnată pe DN 22 C între Medgidia şi Nazarcea aparţine societăţii AIR BP Sales România SRL.

Firma apare şi în dosarul mitei de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, în care sunt cercetaţi Adrian şi Florentina Cristiana Ionescu (rechizitoriu_ionescu_adrian.pdf)

„La data de 03.07.2008 între Societatea Naţională Aeroport Internaţional M.Kogălniceanu Constanţa SA şi SC AIR BP Sales România SRL a fost încheiat contractul nr. 574, având ca obiect închirierea unui teren în incinta aeroportului în vederea construirii a 2-4 rezervoare fixe supraterane demontabile, terenul oferind posibilităţi de racordare la utilităţi (apă, energie electrică ş.a)", se arată în rechizitoriul dat publicităţii pe 14 septembrie a.c. de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. AIR BP Sales România SRL are sediul social în Otopeni şi, potrivit Registrului Comerţului, are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi al produselor derivate. Părţile sociale ale firmei sunt deţinute de două societăţi olandeze: BP HOLDINGS INTERNATIONAL B.V. şi BP NEDERLAND HOLDINGS B.V. Pe lista administratorilor AIR BP Sales România SRL apar Alan Norman Stanley, Salazar Carranza Ines şi Cristian Săvuică. RECOM arată că societatea are un punct de lucru pe str. Tudor Vladimirescu nr. 4 în incinta Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa, închiriat prin contractul nr.574 din data 03.07.2008, pe o perioadă de cinci ani. Contactat telefonic, Cristian Săvuică a declarat că cisterna nu aparţine firmei pe care o reprezintă. Cu toate acestea, administratorul AIR BP Sales România SRL părea că ştie ce s-a întâmplat: „Totuşi, am auzit că nu este vorba despre o răsturnare. Să vedem mai întâi ce a fost acolo".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • geo 22 Dec, 2009 18:32 cisterna apartine unei firme din Bucuresti, Nextrom, sau cam asa ceva si e cumparata in leasing (indiciu -numerele de inmatriculare, simplu, nu-i asa?), si - lipsa documentare,hahaha_- nu s-a rasturnat! (asa ca nu mai e o stire de importanta maxima. Hai, ca m-am distrat cu voi! - ca sa parafrazez un cunoscut...