Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul Primăriei Constanţa de reamenajare a locurilor de joacă pentru copii va demara în septembrie

ro

05 May, 2015 13:19 2200 Marime text
 
Potrivit postării de pe pagina de Facebook „Proiecte Primăria Constanţa“, sunt propuse pentru reamenajare 69 de locuri de joacă, dintre care 3 locaţii noi înfiinţate. Acestea vor fi dotate cu echipamente noi, iar suprafaţa de koc va fi amenajată cu pavament din cauciuc reciclat. Valoarea totală estimată a proiectului este de 10.000.000 lei cu TVA.
 
În cadrul proiectului s-au realizat următoarele: obţinerea situaţiilor juridice ale terenurilor aferente locurilor de joacă ce fac obiectul proiectului; obţinerea Certificatelor de Urbanism; încheiere contracte pentru realizare studii topografice pentru 66 locaţii; serviciul de proiectare în etapa DALI şi PAC, PT + CS pentru execuţia proiectului de reamenajare a locurilor de joacă existente; serviciul de proiectare în etapa SF şi PAC, PT + CS pentru execuţia lucrărilor de amenaj; serviciul de proiectare în etapa SF şi PAC, PT + CS pentru execuţia lucrărilor de amenajare de noi locuri de joacă.
 
Aceste contracte sunt în curs de semnare.
 
În etapele următoare se va întocmi documentaţia de avizare şi obţinerea avizelor prevăzute în Certificatele de Urbanism. După realizarea DALI şi SF, acestea vor fi supuse spre aprobare Comisiei Tehnico Economice a Primăriei Municipiului Constanţa, urmând să fie aprobate prin HCL. Se va elaborarea şi aproba PAC, PT + CS.
 
Numai după parcurgerea acestor etape preliminare care presupun termene prevăzute de lege, poate fi demarată procedura de achiziţie a lucrărilor de reamenajare a locurilor de joacă existente şi amenajarea de noi locuri de joacă.
 
Întrucât legislaţia în domeniu prevede etape şi termene stricte, se estimează că punerea în aplicare a proiectului va demara în luna septembrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii