Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege. Militarii vor putea pune românii la muncă în situații de urgență

ro

29 Mar, 2019 10:36 14890 Marime text
Militarii îi vor putea obliga pe tinerii şi pe bărbaţii apţi de muncă ce locuiesc în localităţi în care a fost declarată starea de asediu sau starea de urgenţă să presteze diverse activităţi în interes public. Cel puţin aşa se precizează într-un proiect de act normativ ce va ajunge în curând la votul decisiv al deputaţilor, informează Adevarul.ro

Astfel, imaginea clasică cu localnicii în birt şi militarii muncind să le salveze gospodăriile de inundaţii, ar putea deveni istorie. Mai exact, este vorba de Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, care  prevede schimbarea unor aspecte ce ţin de acţiunile întreprinse de autorităţile statului, companii sau persoane fizice în astfel de situaţii de criză.

Modificarea legislativă se face după ce Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne au constat că actualele reglementări „determină o serie de limitări în ceea ce priveşte pregătirea şi utilizarea resurselor umane din rezerva de mobilizare, respectiv accesarea produselor şi serviciilor din economia naţională de către forţele destinate apărării”. Dacă va fi aprobat de Camera Deputaţilor documentul mai are nevoie, pentru a se putea aplica, de semnătura şefului statului şi de publicarea în Monitorul Oficial.

Articolul integral poate fi citit pe  Adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cetatean 29 Mar, 2019 11:50 Cei ce vor refuza sa munceasca sa fie trimisi in Lagare de Concentrare!!! "Munca te elibereaza"!