Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul naţional "Cadastrarea satului românesc", prioritatea ANCPI

ro

17 Nov, 2023 13:50 864 Marime text




Directorul general al ANCPI, Laurențiu Blaga a anunțat că prioritatea  mandatului său  îl reprezintă lansarea şi punerea in practica a celui mai important program din ultimii 33 ani, asumat de liberali, in programul de guvernare: "Cadastrarea satului românesc"!

ANCPI va desfăşura cel mai ambiţios proiect din istoria instituţiei: Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară.

Proiectul prevede cadastrarea, gratuit pentru cetăţeni, a tuturor proprietăţilor din România, însă prioritatea absolută este zona rurală, respectiv zonele cu proiecte de infrastructură, cele care fac obiectul subvenţiilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi zonele cu populaţie defavorizată.

Sunt 660 de comune care beneficiază de finanţare europeană pentru înregistrarea sistematică a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară până în anul 2027.

Pe scurt cadastrul sistematic înseamnă pentru satul românesc comunităţi mai prospere, dezvoltarea agriculturii, construirea de şcoli, spitale şi atragerea de investiţii.

În același timp, ANCPI continuă proiectul de digitalizare a instituţiei, prin creşterea gradului de acces a partenerilor şi cetăţenilor la informaţiile şi serviciile gestionate instituție. Digitalizarea presupune şi creşterea interconectării sistemelor proprii, inclusiv a Registrului Agricol, cu cele ale altor instituţii din administraţia centrală şi locală precum ANAF, Consilii Judeţene, instanţe, primării. Această interconectare a sistemelor ajută la realizarea proiectelor de urbanism, infrastructură precum şi la stabilirea unei baze de date pentru o impozitare corectă.

Citește și:
Ministerul Dezvoltării: Guvernul a aprobat Planul de amenajare a spațiului maritim
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii