Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea fostului vicepremier Sevil Shhaideh (documente)

ro

14 May, 2018 14:31 3288 Marime text

Procurorii DNA au pus sechestru pe conturile şi imobilele deţinute de Sevil Shhaideh, urmărită penal pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în dosarul Belina, potrivit Realitatea.net
Fostul vicepremier Sevil Shhaideh este din 25 aprilie inculpată în dosarul Belina, pentru abuz în serviciu.
Până atunci, Shhaideh avea doar calitatea de suspect. Shhaideh este în prezent consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al premierului. 
Procurorii DNA au confirmat la sfârşitul lunii trecute inculplarea lui Sevil Shhaideh, acuzată de „abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave”.
În același dosar a fost inculpată și Ionela Stoian ( fostă Vasile), director în cadrul Ministerului Dezvoltării, pentru complicitate la abuz în serviciu.
De asemenea, s-a decis extinderea urmăririi penale, schimbarea încadrării juridice și extinderea acțiunii penale față de Adrian Gâdea, la data faptei președinte al CJ Teleorman, „sub aspectul săvârșirii, în forma complicității, a infracțiunilor de: abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și participaţiei improprii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave”. Potrivit procurorilor, prejudiciul total în acest dosar este de 8,8 milioane de lei.
Astfel, „s-a cauzat un prejudiciu statului român de 3.237.800 lei, reprezentând valoarea totală a celor două bunuri imobile ieşite din patrimoniul statului”, potrivit DNA. Prejudiciul creat în dauna județului Teleorman „este estimat la valoarea de 5.646.237 lei (defalcat pe contractul nr 1: 2.029.202,09 lei, contractul nr. 2: 2.743.880,93 lei şi contractul nr. 3: 842.364,76 lei), ceea ce reprezintă și folosul obținut de beneficiarii contractelor de închiriere”, mai arată procurorii.
În septembrie 2017, DNA a anunţat că Sevil Shhaideh este suspectată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Un apartament în Constanţa, dar şi trei apartamente în Siria

Aşa cum reiese din declaraţia de avere completată în luna mai 2017, Sevil Shhaideh nu are terenuri, în schimb, deţine mai multe apartamente. În documentul citat figurează un apartament în Constanţa, dar şi trei apartamente în Siria, al căror proprietar este soţul său, Akram Shhaideh. Sevil Shhaideh nu are automobile. În conturi bancare, păstrează suma de 590.821 de lei.
La rubrica „Plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate“ se aminteşte suma de 20.000 de eruo, împrumutată unei persoane fizice. În declaraţia de avere se mai menţionează un credit de 60.000 de lei, scadent în 2017. În anul fiscal 2016, aceasta a câştigat 361.901 lei în calitate de ministru la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, 92.969 de lei de la EximBank SA, în calitate de membru în CIFGA. Soţul său a câştigat, la rândul său, 21.680 de lei de la RAJDP Constanţa şi 13.982 de lei de la RAJA SA. Din declaraţia de interese completată în noiembrie 2017, aflăm că Sevil Shhaideh este asociat la SC Rosyr International SRL - radiată şi că a fost vicepreşedinte al Asociaţiei Dispeceratul Civic.

În secţiunea "documente" consultaţi de declaraţia de avere şi de imterese a fostului vicepremier, Sevil Shhaideh.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii