Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:01 22 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Procesul cu Soti Cable, reluat după a doua suspendare a lui Nicuşor Constantinescu. Ce sumă are CJC de recuperat în dosar

ro

19 Mar, 2015 19:37 944 Marime text

Procesele în care este implicat Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) sunt reluate la scurt timp după cea de-a doua suspendare a lui Nicuşor Constantinescu din funcţia de preşedinte a CJC. Este vorba de dosarul în care Unitatea Administrativ Teritorială a Judeţului Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa au calitate de „reclamant”, iar Soti Cable Neptun SRL are calitate de „pârât”. În cauză, a fost stabilit un nou termen de judecată, la Tribunalul Constanţa, pe data de 15 aprilie.

Mai exact, acest proces a fost suspendat la scurt timp după ce Nicuşor Constantinescu a revenit în funcţie, la începutul lunii ianuarie a acestui an. Soti Cable Neptun apărea la vremea respectivă, în ianuarie, într-o analiză Gândul, ca fiind societatea câştigătoare a celor mai mari contracte de publicitate la nivel local. Cel care a depus acţiunea in instanţa, în vara anului trecut, a fost vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir – cel însărcinat atunci cu atribuţii de preşedinte.

Procesul în această cauză a fost suspendat, pe 14 ianuarie, „în temeiul dispoziţiilor art.242 NCPC“.

Dar, iată ce spune Art. 242: Art. 242 „Suspendarea judecăţii cauzei: (1) Când constată că desfăşurarea normală a procesului este împiedicată din vina reclamantului, prin neîndeplinirea obligaţiilor stabilite în cursul judecăţii, potrivit legii, judecătorul poate suspenda judecata, arătând în încheiere care anume obligaţii nu au fost respectate. Dispoziţiile art. 189 sunt aplicabile. (2) La cererea părţii, judecata va fi reluată dacă obligaţiile la care se referă alin. (1) au fost îndeplinite şi, potrivit legii, aceasta poate continua”.

Iată deci, că procesul ar trebui să continue cu şedinţa din data de 15.04.2015.

CJC are de recuperat o sumă considerabilă tocmai din contractele de reclamă. Citeşte Reîntors la muncă, Nicuşor Constantinescu face ravagii în dosarele din instanţă ale CJC?: Procesul cu Soti Cable Neptun, suspendat. Răspunsul şefului CJC - „Nu ştiu, nu pot lua legătura cu juriştii“ , pentru a afla care ar putea fi pretenţiile emise de CJC de la Soti Cable Neptun.

Acesta nu este singurul proces suspendat al CJC-ului în anumite dosare. De asemenea, la data de 27 ianuarie a fost suspendată şi judecata dintre Consiliul Judeţean Constanţa, în calitate de „reclamant”, şi Fundaţia Fantasio, în calitate de „pârât”. Potrivit portalului instanţelor de judecată, în şedinţa din data de 27.01.2015, soluţia magistraţilor a fost următoarea: „În temeiul art. 411 alin. 1 pct.2 C. proc. civ., suspendă judecata pentru lipsa părţilor. Cu recurs pe durata suspendării”
Citeşte şi Judecata dintre CJC şi Fundaţia Fantasio, suspendată

Ti-a placut articolul?

Comentarii