Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probleme grave pentru pacienții cu arsuri grave din România. În continuare nu sunt paturi libere la spitalele de specialitate

ro

18 Nov, 2018 16:40 930 Marime text
Numărul pacienților cu arsuri grave care nu își găsesc un loc în spitalele din România pentru a beneficia de tratament de specialitate crește de la o zi la alta. Potrivit Antena3.ro, un nou caz al unei persoane, care a suferit arsuri şi nu are loc la o clinică din Capitală, s-a înregistrat în ultimele ore. Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea spune că nu este vorba despre un refuz, dar nu mai erau locuri, victima fiind dusă la Timişoara.

Femeia de 68 de ani, care a suferit arsuri grave în urma unui accident petrecut în comuna Ţiţeşti din judeţul Argeş, este o fostă asistentă medicală, în prezent pensionară.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Piteşti au spus că femeia este în stare stabilă, însă este depăşită „capabilitatea de intervenţie” şi tocmai de aceea s-a luat decizia ca pacienta să fie transferată la o clinică de arşi.

Medicii au încercat transferul la Bucureşti, dar nu au fost găsite locuri.

„Am fost informată în cursul zilei, de cei de la Comietul Operaţional pentru Situaţii de Urgenţă. Ei au posibilitatea de a găsi locuri. Nu s-a pus problema unui refuz, ci al căutării unui loc, având în vedere patologia. Pacienta a fost nevoie să fie stabilizată. S-a luat decizia transferului în Timişoara, unde poate fi tratată", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Antena 3.


Ministrul recunoaşte că în Capitală nu mai sunt paturi pentru astfel de pacienţi.

„În Bucureşti nu mai sunt locuri, dacă apar alte cazuri se pune problema transferului în străinătate", a afirmat ministrul.


Ministrul spune că şi în Timişoara lipsesc dotările pentru mari arşi.

„Secţia poate trata pacienţii arşi, are nevoie de dotări pentru a trata mari arşi, Din păcate achiziţia de aparatură a început să fie făcută doar anul acesta. În 4-8 săptămâni să poată fi livrate aparatele”, a mai spus Pintea, la Antena 3.

Sursa: Antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii