Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Probațiune, reabilitare și reintegrare socială”. Discuții despe reintegrarea deținuților

ro

15 Apr, 2016 18:17 3268 Marime text
 
Departamentul de Teologie Practică, Specializarea Asistență Socială, din cadrul Facultăţii de Teologie  „Sf. Apostol Andrei”, a organizat astăzi, 15  aprilie 2016, dezbaterea cu tema  „Probațiune, reabilitare și reintegrare socială”, în colaborare cu Facultatea de Drept și Științe Administrative și Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Coordonatorii activităţii  au fost  lect. univ. dr. Nina Stănescu, conf. univ. dr. Cristi Iftene, prof. univ. dr. Mihaela Rus şi conf. univ. dr. Daniela Căprioară. 
     
La această dezbatare au participat pe lângă cadrele didactice și studenții din cadrul celor trei facultăți,  invitați din partea Penitenciarului Poarta Albă, Constanța, și anume: Emilia Topală – comisar de penitenceniar, Paul Lungu – inspector asistent social, Ionuț Vaseliu  -  preot capelan, Fănel Micu – consilier în cadrul Serviciului de probațiune de pe lângă Tribunalul Constanța.
          
 S-au pus în discuție teme precum:
 
-           Utilitatea şi necesitatea unor programe de reabilitare şi reintegrare a foştilor deţinuţi, prin multiplele avantaje oferite atât pentru infractori, cât mai ales pentru societate.
 
-           Îşi doresc deţinuţii să participe la programe de reintegrare care să îi ajute în momentul liberării? Şi, dacă da, care ar fi cele mai utile programe de reintegrare?
 
-           Ce scop concret ating acestea?
 
-           Care sunt obstacolele pe care trebuie să le depăşească deţinuţii după liberarea din  penitenciar?
 
-           Ce fac alte state pentru a-i ajuta pe foştii deţinuţi în procesul de reabilitare sau în pregătirea pentru liberare?
 
-           Cât de importantă este consilierea religioasă a deținutului? 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii