Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pro Tv și Antena Stars amendate de CNA. Protv pentru o emisiune la care a participat Mihai Trăistariu

ro

21 Jan, 2016 17:21 2707 Marime text
Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor primite şi a decis să aplice următoarele sancţiuni:
 
- amendă în cuantum de 10.000 de lei postului Pro TV, pentru emisiunea „Vorbeşte lumea”, ediţia din 24.07.2015, la care a participat și Mihai Trăistariu în calitate de invitat. La difuzarea acestei emisiuni, radiodifuzorul nu a ţinut cont de dispoziţiile art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modifcările și completările ulterioare, potrivit cărora „Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective”.
 
- amendă în cuantum de 10.000 de lei postului de televiziune Antena Stars pentru încălcarea prevederilorart. 34 alin. (1), lit. c) din Legea audiovizualului  la difuzarea emisiunii „Star Matinal”, ediţia din 24.07.2015.[„Programele sponsorizate trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: (...) să nu încurajeze în mod direct achiziţionarea sau închirierea produselor ori a serviciilor sponsorului sau ale unui terţ, în particular prin referiri promoţionale speciale la aceste produse ori servicii”.]
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii