Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:23 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PRM Constanța participă în alegeri și nu va fi radiat, după cum spun liderii filialei

ro

10 Apr, 2016 19:38 1102 Marime text
 
Organizația Județeană a PRM Constanța dezminte informațiile vehiculate în presă, după ce Curtea de Apel București a emis sentința de a nu valida documentele ultimului congres al partidului.
 

”Spre dezamăgirea celor care-și doresc dispariția PRM de pe eșichierul politic, decizia instanței nu are niciun efect asupra existenței și funcționării partidului fondat de Corneliu Vadim Tudor”, arată reprezentanții organizației județene a PRM Constanța, într-un comunicat de presă.

 
Liderii organizației constănțene spun că în urma Congresului PRM, desfășurat în 31 octombrie 2015, partidul a solicitat Tribunalului București înscrierea în Registrul partidelor politice la poziția PRM, a modificărilor statuate la acel eveniment. Ca primă instanță, Tribunalul a respins cererea PRM, motivând vicii de procedură. Cu toate că, în a doua instanță, la recurs, procurorul de ședință a cerut argumentat înscrierea documentelor, Curtea de Apel a respins cererea, urmând ca PRM să recurgă la căile de atac extraordinare rămase, conform legii.
 

”Ceea ce nu înseamnă că Partidul România Mare nu mai există sau nu mai funcționează!”, atrag ei atenția în comunicat.

 
Ei reamintesc faptul că, potrivit Legii alegerilor locale, documentele pentru alegerile primarilor, consilierilor locali și județeni sunt semnate de președinții filialelor și nu de președintele partidului.
 

”Dorim să subliniem faptul că PRM nu dispare de pe eșichierul politic, dimpotrivă – este mai motivat decât oricând pentru obţinerea unui rezultat electoral care să arate că spiritul naţional al românilor nu a dispărut odată cu preşedintele fondator, Corneliu Vadim Tudor. Ca atare, membrii și simpatizanții PRM să aibă încredere că partidul va fi prezent, ca și până acum, la alegerile locale din acest an. În ceea ce privește așa zisa fugă a peremiștilor „disperați“ către PRU, nu este vorba decât despre o altă manipulare a opiniei publice”, se mai arată în finalul comunicatului menționat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii