Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Principalele declaraţii ale preşedintelui suspendat Băsescu- De ce USL nu o să reuşească să mă bată niciodată

ro

09 Aug, 2012 20:06 1046 Marime text

 

Preşedintele suspendat al României a făcut public un document care, potrivit declaraţiilor acestuia, arată cum USL încalcă legea atunci când cere reevaluarea listelor electorale de la referendumul din 29 iulie.

Astăzi am să vă spun o mare taină. De ce USL nu o să reuşească să mă bată niciodată. Pentru că eu respect legea şi atunci când nu mă avantajează, iar ei nu respectă niciodată legea atunci când nu-i avantajează, dar de multe ori nu o respectă nici când îi avantajează, ceea ce arată că sunt nepregătiţi, adică nu ştiu carte.

Am să vă arăt nişte documente, o adevărată epopee a falsificării - un document cu sigla PSD datat 2 august 2012, deci după ce s-a terminat referendumul şi după ce au văzut rezultatele. Pe ultima pagină, în concluzie, spun aşa: Din totalul cetăţenilor români cu drept de vot se vor scădea cei cu domiciliul şi/sau reşedinţa în străinătate care au apărut nelegal la referendum şi care sunt de ordinul milioanelor. La asemenea document nu poţi decât să-ţi faci cruce. E o dezinformare a propriilor lor membri şi primari, preşedinţi de CJ. Sigur că oamenii aceia nu ştiu neapărat legea şi când primesc asemenea document spun că e legal.

Aceşti alegători au fost în listele electorale la alegerile locale, iar pentru preşedinte trebuie scoşi. Sunt de un ridicol fără margine aceşti oameni. Îi împing către încălcarea legii pe oamenii lor din teritoriu. De aceea vă spuneam motivul pentru care nu vor bătea niciodată.

Nu vreau să fac nicio legătură între acest document din data de 2 şi o adresă puţin eronată transmisă în data de 3 de la CCR către Guvern. Nu pot să cred că e vreo legătură. Dar partidul decide, Guvernul execută. Nu ştiu dacă vă aduceţi aminte cu ce a început şedinţa de Guvern din data de 7. Cu anunţul primului ministru, doctor Ponta, că nu se face recensământ. După ce s-au evacuat reprezentanţii mass media, domniile lor au aprobat acest memorandum. Nu ştiu de ce nu'l fac public şi trebuie să vin eu cu porumbelu' de la Guvern.

De la Antena 3 îl am. Serios, cineva de la Antena 3 mi l-a dat. Memorandumul este semnat de Radu Stroe, Mircea Duşa, Mariana Câmpeanu, pentru VP un secretar de stat de la Justiţie, Titus Corlăţean şi aprobat de Victor Ponta care spusese cu câteva minute înainte că nu se face recensământ. Tema memorandumului este următoarea: Memorandum privind măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanent la data de 29 iulie.

Şi transmiterea către CCR a numărului persoanelor înscrise în listele electorale permanent e pentru a se putea stabili dacă referendumul este valabil. Deci pe data de 7, cu aprobarea a cinci miniştri şi a primului ministru se certifică oficial tentativa de falsificare rezultatului referendumului şi iată ce se cere amărâţilor ăstora din teritoriu.

Cu semnătura lui Stroe 

Mai există un documente, dar voi utiliza memorandumul, că mi-e mai drag cu semnătura doctorului Ponta, decât cu a lui Stroe.

Iată ce li se cere prefecţilor şi preşedinţilor CJ. Să stabilească numărul persoanelor decedate. Numărul persoanelor care şi-au pierdut dreptul de vot, dar este extrem de interesant că li se cere, spre exemplu, să identifice persoanele a căror act de identitate a expirat şi nu a fost înnoit.

În plus, nimeni care are actul de identitate expirat nu poate fi şters de pe lista. Orice cetăţean îşi poate prelungi termenul expirării în ziua referendumului. De ce trebuie să-l pui pe prefect în situaţia de greşi? Şi eventual să spună că a găsit nu ştiu câţi cetăţeni din străinătate şi să-i scoată, când ei au fost deja scoşi

Oamenii trebuiau să citească ce a scris CCR în decizia 3: Înregistrarea cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate se va face pe baza evidenţei de la direcţia de paşapoarte din cadrul MAI, precum şi a datelor deţinute de MAE. Nu ai de ce să trimiţi prefecţilor şi primarul acest lucru. În conformitate cu legea, domiciliul ţi-l declari singur. Nu poate să vină nici doctor Ponta, nici Corlăţean să-ţi spună unde stai. Cei care nu şi-au declarat domiciliul în altă parte, îl au în România.

Ajung şi la situaţii ridicole.  Să scoată persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie sau divorţ pe cale administrativă. E cea mai mare aberaţie. Nimeni care divorţează nu şi-a schimbat CNP-ul. Primarii, plini de transpiraţii pe vremea asta, se duc să-i întrebe "Nene, ai divorţat cumva?"

Au 9 tipuri de solicitări aici. Din decizia 3 a CCR: Realizarea listelor electorale permanente se face de către primari în termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii referendumul. Nu ştiu pe ce se bazează aceşti oameni în încercarea de trimite falsuri la CCR. Eu cred că nu se va întâmpla aşa la CCR. de altfel, am văzut că astăzi, Doctor Ponta nu adat decât vreo 2 instrucţiuni către parchete. Parchetul general să se ocupe de CCR, ceea ce mi se pare dubios, pentru că probleme curţii ar trebui să fie discutate în interior. şi o alta cu privire la nişte instrucţiuni cu privire la nişte incidente la vot de pe litoral.

Pe primari îi sfătuiesc prieteneşte să nu intre în acest şir al ilegalităţilor.

Iată ce spune Curtea în ceea ce priveşte datele CAS: Curtea reţine că aceste informaţii nu sunt relevante din perspectiva autorităţilor cu drept de vot. Numărul asiguraţilor din sistemul public de sănătate nu poate constitui un reper în numărarea cetăţenilor cu drept de vot.

Sursa: realitatea.net 

 



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii