Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul congres al Pro România are loc astăzi la Bucureşti

ro

21 Oct, 2018 10:56 1306 Marime text
Pro România s-a reunit, astăzi, în primul Congres naţional care se va desfăşura la Romexpo, acesta fiind precedat de mai multe dezbateri cu societatea civilă, parteneri sociali şi mediul academic.

Congresul a fost precedat, sâmbătă, de o serie de dezbateri pe care Pro România le-a organizat împreună cu societatea civilă, partenerii sociali şi mediul academic pe următoarele domenii: fonduri europene, administraţie publică, incluziune socială, relaţia cu partenerii sociali şi societatea civilă, politică externă, educaţie, energie, transporturi, justiţie, agricultură, mediu, economie, debirocratizare, sănătate şi digitalizare.

În 23 august, Pro România a anunţat că primul Congres al formaţiunii va avea loc în perioada 20-21 octombrie, când va fi aleasă conducerea partidului şi se vor anunţa candidaţii pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Totodată, Pro România îşi va desemna propriul candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, a anunţat în 3 septembrie preşedintele formaţiunii, Victor Ponta.

"O să avem primul congres al Pro România 20- 21 octombrie, la Bucureşti. Atunci vom aproba statutul, programul, agenda şi structurile de conducere. În cadrul congresului vom discuta despre faptul că vom propune un candidat la alegerile prezidenţiale, un candidat de centru stânga. Am aflat în acest week-end că pe centru stânga nu va avea niciun candidat. Vor fi doi candidaţi de dreapta: dl. Iohannis, susţinut de PNL şi probabil dl. Tăriceanu, susţinut de PSD. Şi atunci, într-o societate democratică normală, cu un electorat de milioane care se revendică a fi de centru stânga, vom propune noi un candidat la prezidenţiale şi s-ar putea să intre în turul 2. Dacă cei de pe dreapta, dl. Iohannis, dl. Tăriceanu se vor lupta pe dreapta, candidatul nostru s-ar putea să intre în turul doi", a afirmat Ponta, la o conferinţă de presă care a avut loc după şedinţa Biroului de coordonare al partidului din 3 septembrie.

Întrebat pe cine are în vedere Pro România pentru prezidenţiale, liderul formaţiunii a arătat că "sunt câţiva oameni care pot să candideze din partea unei mişcări centru-stânga". "Noi, de la Pro România, o să vedem, poate să fie dna. Andronescu, poate să fie altcineva, un om într-adevăr de centru stânga. Dacă este lăsat locul liber imediat îl vom ocupa. Da, sau putem să-l susţinem pe dl Teodorovici pentru funcţia de preşedinte. Dacă aude că îl susţinem, va veni (în partid -n.r.)", a adăugat liderul Pro România.

Întrebat dacă Ecaterina Andronescu va veni în Pro România, Ponta a spus: "Nu şi cred că face foarte bine ce face în PSD, încearcă să trezească ce a mai rămas din energiile pozitive, vorbesc la nivelul 1".

El a spus că nu va candida la prezidenţiale pentru că nu crede că îşi va finaliza dosarul penal. "Dacă se va finaliza, o să mă gândesc foarte serios să candidez în 2024. M-am grăbit o dată, nu mă grăbesc a a doua oară. Nu m-am născut să fiu candidat la funcţia de preşedinte. În schimb mă voi implica în campanie pentru candidatul pro România. O să fie un candidat cu care o să mă mândresc", a adăugat Ponta.

Sursa foto www.stiripesurse.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii