Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:47 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Primarii județului Constanța, convocați în sedință la Prefectură pentru instruirea cu privire la desfășurarea alegerilor parlamentare

ro

23 Sep, 2016 11:43 1788 Marime text
În aceste momente, în sala "Remus Opreamu" din cadrul Palatului Administrativ are loc ședința pentru instruirea primarilor cu privire la desfășurarea alegerilor parlamentare.
 
În sală se află șefii următoarelor administrații locale: Ciocârlia, Pantelimon, Târgușor, Istria, 23 August, Grădina, Topraisar, Silistea, Cumpăna, Albești, Chirnogeni, Oltina și Limanu.
 
De menționat că aceștia sunt însoțiți de către secretarii și viceprimarii administrațiilor locale.
 
În sală, se află și reprezentanți ai Prefecturii și ai Autorității Electorale Permanente. (AEP)
 
La ședință iau parte și prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, subprefectul Levent Accoium și șeful AEP, Andi Mihalache.
 
„Trebuie să fim cu toții atenți și să ne achităm de sarcinile pe care le avem. În aceste două ore, încercăm să realizăm instruirea necesară“, a declarat președintele AEP.
 
La ședința de instruire ia parte și prim-adjunctul șefului IJJ Constanța, Adrian Chelu.
 
Operatorii de calculator din cadrul alegerilor parlamentare vor fi remunerați cu 150 de lei pe zi, a anunțat reprezentantul AEP în teritoriu, Andi Mihalache.
 
Este vorba despre operatorii de calculator și de experții electorali care vor face parte din secțiile de votare. 

UPDATE 2, ora 12:30
O noutate la aceste alegeri o reprezintă înființarea Biroului Electoral pentru Votul prin Corespondență, care se adresează românilor care au domiciliul în străinatate.

Biroul Electoral Central a fost deja înființat urmând ca în următoarea perioadă să fie înființate și Birourile Electorale Județene de Circumscripție.
 
Fiecare secție electorală va fi dotată cu un Sistem Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV).
 

"Acest sistem are și rolul de a identifica voturile multiple. Sistemul semnalează și cazurile în care persoanele care se prezintă la vot nu au drept de vot", a mai declarat, în cadrul ședinței de la Prefectură, reprezentantul AEP, Andi Mihalache.

UPDATE 1, ora 11:51:
În aceste momente, primarilor li se explică felul în care vor putea accesa Registrele electorale pentru fiecare administrație în parte, cât și obligațiile acestora, printre care au fost amintite: asigurarea urnelor de vot, sprijin Prefecturii Constanța și STS, servicii care se vor ocupa de instalarea sistemelor de comunicații  în secțiile de votare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii