Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:06 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prietenii i-au adus un ultim omagiu Constănţeanu Ilie Şerbănescu a fost condus azi pe ultimul drum

ro

18 Nov, 2013 11:21 2907 Marime text

Colegii, prietenii şi familia l-au condus azi pe ultimul drum pe cunoscutul om de televiziune Ilie Şerbănescu.

Printre cei care au venit să-şi ia rămas bun au fost: Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa, compozitorul Dumitru Lupu, Aurelia Lăpuşan, Constantin Cumpănă, Feri Predescu, Marius Niculesu de la Poliţia de Frontieră.

Ilie Şerbănescu a fost îmnormântat la Cimitirul Central.


Televiziunea a fost marea lui dragoste, căreia i-a dedicat aproape 50 de ani din viaţă, din care peste 30 de ani a lucrat la departamentul de Ştiri. Ilie Şerbănescu, un veteran al televiziunii în România, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 75 de ani. Televiziunea a fost marea lui dragoste, căreia i-a dedicat aproape 50 de ani în viaţă, din care peste 30 de ani a lucrat la departamentul de Ştiri.

De-a lungul timpului, operatorul Ilie Şerbănescu a fost responsabil de imaginile cu care erau deschise primele ediţii ale festivalului Cerbul de Aur. Din 1970 a fost numit corespondent la Constanţa. A transmis ştiri cu inundaţiile catastrofale din primăvara anului 1970, din Dobrogea, eşuarea navei Rostock pe canalul Sulina, în 1991, Naufragiul a 2 nave, în rada exterioară a portului Constanţa, când 54 de marinari au murit sau exploziile de la bordul navei Anopolism, care au provocat moartea 20 de oameni, în 2001.

Ti-a placut articolul?

Comentarii