Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele României, preocupat de impactul crizei asupra societăţilor industriale

ro

18 Nov, 2008 14:10 780 Marime text

În contextul crizei economice şi financiare la nivel mondial, preşedintele României, Traian Băsescu a vizitat ieri, mai multe societăţi industriale, fiind interesat de situaţia automobilelor româneşti. Şeful statului a vizitat prima dată Uzina de Autoturisme Dacia de la Mioveni, unde a discutat atât cu membrii din conducerea societăţii, cât şi cu sindicaliştii. Tema convorbirilor dintre aceştia şi preşedinte a fost despre ce măsuri ar trebui să ia noul Guvern care va fi ales, pentru ca să susţină producţia autohtonă de autovehicule. "Situaţia uzinei Dacia este, în prezent, puternic afectată de realităţile pieţei.

Am discutat cu directorii un set de măsuri pe care noul Guvern ar trebui să îl ia pentru a stimula producţia de la Dacia. Aş menţiona aici suspendarea temporară a taxei de primă înmatriculare pentru maşinile noi, continuarea aşa-numitului program "Rabla", supravegherea înmatriculărilor ilegale a autoturismelor şi, bineînţeles, creditarea furnizorilor uzinelor Dacia", a declarat Traian Băsescu.

Un alt punct din programul de vizită, în care preşedintele ţării s-a oprit, l-a constituit Combinatul "Oltchim" din Râmnicu Vâlcea. Aici, şeful statului şi conducerea companiei au discutat despre "menţinerea în funcţiune a capacităţilor de producţie ale Oltchim, pentru a putea asigura continuitatea locurilor de muncă". Aseară, Traian Băsescu a vizitat şi Fabrica de Automobile Ford din Craiova, unde s-a întâlnit şi a discutat cu reprezentanţii conducerii.

Preşedintele a precizat că sindicatul de la Ford l-a asigurat că, în perioada aceasta, va fi partenerul managerului, pentru a crea condiţiile necesare, pentru ca primele maşini, să poată fi fabricate la Craiova, în a doua parte a anului viitor. El a afirmat că obligaţiile pe care şi le-a asumat Guvernul constituie un alt subiect în atenţia managementului, dar şi a Executivului, acestea vizând îmbunătăţirea infrastructurii rutiere.

În urma vizitelor pe care Traian Băsescu le-a făcut la cele trei societăţi industriale româneşti, el consideră că situaţia de la Ford este mai bună decât cea de la Dacia Piteşti, în condiţiile actualei crize financiare mondiale. Şeful statului a mai adăugat că "situaţia din ţara noastră sau de la Dacia Piteşti nu se datorează unei crize create în România. Industria României este parte a economiei europene şi globale şi suntem afectaţi de tot ce se întâmplă oriunde".

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii