Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Klaus Iohannis, atac la Liviu Dragnea. „După a doua condamnare, Dragnea ar trebui să dispară de tot din politică“

ro

23 Jun, 2018 14:39 1574 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, azi, un atac extrem de virulent la adresa liderului PSD Liviu Dragnea, dar şi a partidului. "PSD ar trebui să se teamă de români", a spus Iohannis, iar Dragnea ar trebui să dispară din viaţa politică, odată cu a doua condamnare, informează Realitatea.net
  

"Mi s-a părut că scena politică din România a intrat într-o frază destul de tulbure, evoluţia nu e satisfăcătoare. Am urmărit, în ultimele luni, mai multe sondaje, toate arată că nivelul de nemulţumire pentru populaţie este de peste 80%, extrem de mult, arată că lumea nu mai are încredere în clasa politică. În acest context, am considerat că acest anunţ (al candidaturii pentru un nou mandat prezidenţial, n.r.) poate să constituie un punct interesant poate unii vor fi încurajaţi să meargă mai departe, alţii probabil nu-l vor primi bine. Mi se părea că e necesară o clarificare a intenţiilor mele în cele ce urmează", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, întrebat fiind de ce a ales să-şi anunţe astăzi intenţia de a candida pentru un nou mandat.

 

"PSD este extrem de nefericit că am făcut azi acest anunţ", a mai spus şeful statului.

 
Întrebat dacă se teme de o eventuală suspendare, preşedintele a replicat: "Nu mă tem de nicio suspendare şi poate e bine să detaliez. Deciziile pe care le iau nu le-am luat pentru că mă tem sau nu de suspendare, le iau pe cele care cred că sunt corecte pentru România. Nu e niciun motiv de suspendare, nu are cine să facă suspendarea. Nici nu-mi doresc să se teamă de mine, ar trebui să se teamă de români."
 
Iohannis a lansat apoi un atac fără precedent la adresa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, despre care a declarat că ar trebui să părăsească scena politică.
 

"În continuare sunt de părere că ar trebui să se retragă de tot din politică. După a doua condamnare, Dragnea ar trebui să dispară de tot din politică. Că Dragnea nu se retrage, nu se retrage... Aşa gândeşte el- Partea care mi se pare, însă, un pic mai gravă este că partidul PSD nu-şi dă seama că trebuie să-l trimită acasă. Sunem în faza nefericită în care cel mai mare partid din România se constituie într-un grup de presiune, un grup de lobby pentru un infractor", a spus Iohannis.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii