Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Klaus Iohannis a declarat că susţine în continuare activitatea DNA şi a procurorului-şef al instituţiei, Laura Codruţa Kovesi

ro

23 Feb, 2018 14:58 865 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că susţine în continuare activitatea DNA şi a procurorului-şef al instituţiei, Laura Codruţa Kovesi, informează Agerpres.ro
 

"Am spus acest lucru şi aseară. Da, o susţin. Susţin şi pe doamna Kovesi şi susţin şi activitatea DNA. M-am exprimat în repetate rânduri că DNA face o treabă bună şi conducerea DNA face o treabă bună, iar ceea ce am auzit aseară nu a fost de natură să-mi schimbe opinia", a spus şeful statului înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

 
Întrebat dacă a avut o discuţie cu ministrul Justiţiei pe tema revocării din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi înainte de face această propunere, şeful statului răspuns că nu a avut o astfel de discuţie.
 
El a arătat însă că a avut o altă discuţie cu ministrul Justiţiei.
 

"Am avut o discuţie, dar nici nu mi s-ar fi părut corect să-l întreb, nici lui nu i s-a părut necesar să mă informeze. Am avut o discuţie mai degrabă principială, fără să discutăm în prealabil acest aspect", a arătat şeful statului.

 
Iohannis a indicat că nici după ce ministrul a făcut respectiva propunere nu a avut o discuţie cu acesta.
 
Şeful statului a subliniat că va folosi toate prerogativele constituţionale pentru apărarea independenţei justiţiei. Întrebat cât de aproape este de ideea referendumului pe tema justiţiei, şeful statului a răspuns: "Asta este o discuţie care se poate purta, dar nu astăzi la Bruxelles".

Sursa: Agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii