Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele consiliului de administrație al SCJU, Cătălin Grasa, ar putea prelua conducerea Spitalului Judeţean Constanţa

ro

18 May, 2016 18:38 2018 Marime text
Se pune la cale desemnarea unui nou manager al Spitalului Județean Constanța. Astfel, mâine era programată o ședință la spital pentru începerea procedurii de desemnare a managerului. Însă, nu se știe dacă se va mai ține. Această ședință a fost anunțată înainte să se întâmple flagrantul, undeva în jurul orei 12.00. Ședința are pe ordinea de zi un singur punct.
 
Dr. Cătălin Grasa, președintele consiliului de administrație al SCJU a spus că dacă va fi propus interimar va accepta pentru că spitalul are nevoie de o direcție în următoarea perioadă. 
 
Vă reamintim că, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr. Dănuț Căpățînă, a fost săltat, astăzi, de procurorii DNA, după ce ar fi fost prins în flagrant în București. După acțiunea de prindere în flagrant, se pare că directorul SCJU a fost condus la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru audieri, ocazie cu care pe numele lui ar fi fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Acest lucru nu a fost deocamdată confirmat de oamenii legii, astfel că așteptăm să fie finalizate audierile și, la finalul lor, să fie luată o decizie oficială.
 
Vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC, Cristinel Dragomir, a explicat procedura pe care o vor avea de parcurs în cazul în care managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU), Dănuţ Căpăţînă, va fi reţinut de procurori.
 
"Aşteptăm o informare oficială în legătură cu situaţia juridică a managerului spitalului. Următorul pas este să înştiinţăm firma care gestionează managementul SCJU cu privire la acest aspect. Dacă respectiva firmă este în stare să gestioneze activitatea de management în continuare, va trebui să-şi desemneze un reprezentant. În caz contrar, Consiliul de Administrație va trebui să demareze procedura pentru organizarea unui concurs de manager în cel mai scurt timp. Până la organizarea concursului şi desemnarea noului manager, CJC va desemna un interimar. Cel mai probabil va fi preşedintele Consiliului de Administraţie, dr. Cătălin Grasa", spune Dragomir.
 
 
Citește și : Dănuț Căpățână, directorul Spitalului Județean Constanța, săltat de procurorii DNA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii