Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră internaţională. Mariana Gâju aleasă vicepreşedinte al Consiliului Comunelor şi Regiunilor din Europa

ro

13 Dec, 2016 10:59 3585 Marime text


Prim-vicepreşedintele ACoR şi primar al comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a fost aleasă vicepreședinte al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa. 

La sediul administrativ al provinciei Limburg din Maastricht a avut loc întâlnirea Comitetului de conducere a Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa – CCRE/CEMR, în cadrul căreia Asociația europeană și-a ales forul de conducere pentru mandatul 2016-2019.
Astfel, ca semn al aprecierii de care se bucură Asociația Comunelor din România la nivel european și al activității derulate în cadrul CCRE/CEMR, Mariana Gâju, prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor din România (ACoR) și primar al comunei Cumpăna, și a fost aleasă vicepreședinte al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa (CCRE) pentru regiunea Europa de sud-est.

La scurt timp după alegerea sa, în exclusivitate pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Mariana Gâju a afirmat că promovarea sa reprezintă o recunoaştere a activităţii desfăşurată în timp şi a diversităţii acţiunilor şi programelor organizate şi implementate de ACoR.

„Am fost aleasă vicepreşedinte din cei 12 vicepreşedinţi ai CCRE. Această funcţie este o recunoaştere a comunei Cumpăna, care a aderat încă din anul 2007 la Carta europeană a egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei, lansată de Consiliul Comunelor şi Regiunilor din Europa, şi a Asociaţiei Comunelor din România, structură asociativă activă în instituţiile europene. Acesta este adevăratul merit al funcţiei de vicepreşedinte al CCRE. Este pentru prima oară CCRE a acordat o funcţie de vicepreşedinte unui reprezentant al României“, a afirmat prim-vicepreşedintele ACoR şi primar al comunei Cumpăna, Mariana Gâju.


Sursa foto: FB Stiri Cumpana

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii