Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în istoria RBDD. Ştiuca prinsă în Deltă trebuie redată mediului natural

ro

18 Mar, 2018 10:49 2166 Marime text
Începând cu data de 16 martie, pescarii sportivi care ajung, în Delta Dunării pentru a prinde ştiucă sunt obligaţi, pentru prima dată în istoria Rezervaţiei, să redea mediului natural exemplarele capturate, după ce anul trecut pescarii comerciali au depăşit cu peste 47,6 tone cota alocată de autorităţi.
Pescuitul recreativ sportiv tip „Catch&release” la ştiucă, prevăzut de ordinul comun al ministrului Agriculturii şi al ministrului Mediului privind prohibiţia pescuitului în acest an, se va încheia la începutul lunii viitoare, atunci când începe prohibiţia generală a pescuitului în România.
După încheierea prohibiţiei, exemplarele de ştiucă din Deltă vor putea fi capturate în acelaşi sistem, măsura urmând să expire la intrarea în vigoare a ordinului de prohibiţie a pescuitului în România din anul 2019.
Ştiuca, una dintre speciile care atrage pescarii sportivi în Delta Dunării, este apreciată pentru carne şi icre, producţia din această specie de interes economic atingând un nivel record de 2.666 de tone în anul 1965, potrivit Institutului Naţional de Cercetare Delta Dunării.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii