Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de 10 milioane de euro Percheziții la Constanța, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

ro

31 Aug, 2016 09:12 2466 Marime text
În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române efectuează 16 percheziții la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani. Vor fi puse în executare nouă mandate de aducere. Perchezițiile au loc în Constanţa, municipiul București şi pe raza judeţelor Vâlcea.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2006–2016, administratorii a zece societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa, ar fi operaţionalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obţinut foloase în mod ilegal.

Astfel, prin diminuarea obligaţiilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Potrivit Digi24.ro, este vorba despre hoteluri din Olăneşti şi Mamaia, de unde anchetatorii ridică documente pentru efectuarea de cercetări.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii